Ben jij een echte liefhebber van het Amerikaanse mac & cheese, maar kan het recept volgens jou wel een frisse wind gebruiken? Probeer dan dit overheerlijke recept wat de traditionele macaroni vervangt voor gnocchi macaroni, overgoten door kaas saus met verse truffel. Hoewel gnocchi eigenlijk niet tot de pasta-soorten behoort omdat het van aardappel gemaakt is, houden we het toch op Mac ’n Cheese.

Niet je alledaagse Mac ’n Cheese

  • Men neme mini gnocchi, zodat elke hap de juist hoeveelheid kaas en truffel bevat
  • Mix koude melk, boter en bloem en breng het al kloppend aan de koop
  • Bereid de gnocchi met verse truffel of de vele malen goedkopere truffel boter
  • Top het gerecht af met broodkruimels, knoflook, parmezaan en peterselie
  • Stop het geheel in de oven zodat er een heerlijke crunchy kaas laag ontstaat
gnocchi macaroni mac chees freshhh 3 gnocchi macaroni mac chees freshhh 5

Dit gerecht kun je natuurlijk ook erg gemakkelijk preppen, zodat je het enkel nog in de oven hoeft te doen. Laat de schaal rustig 2-3 dagen in de koelkast staan en wanneer je ready bent voor dit heerlijke maaltje hoef je het enkel nog zo’n 35-40 minuten te bakken op 180 °C.

Buon appetito!