Smoothies hebben de reputatie ontzettend gezond te zijn, en dat is meestal ook wel het geval. Aangezien veel rode smoothies voornamelijk met fruit bereid worden, krijg je echter vaak een heleboel onverwachte suikers binnen. Vandaag brengen we je twee alternatieven: de gezonde groene smoothie met munt, en de groene smoothie met spirulina! Perfect als krachtontbijt, tussendoortje of onderdeel van je lunch. Met onderstaand recept maak je genoeg groene smoothies voor twee – of natuurlijk gewoon lekker twee porties helemaal voor jezelf. Smakelijk! Sidenote: pas op dat je deze veelgemaakte (smoothie-)fout niet maakt.


Bereiding groene smoothie met munt

Deze groene smoothie bevat ijzer (dankzij de spinazie, en het fruitsap bevordert de opname van het ijzer nog verder!), kalium (vind je terug in de banaan), en een heleboel vitaminen.

 1. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd in kleine stukjes.
 2. Schil en plet de banaan.
 3. Snijd de komkommer in stukjes.
 4. Spoel de spinazie en de muntblaadjes.
 5. Doe het fruit en de groenten in de blender. Voeg de amandelmelk en het sinaasappelsap toe.
 6. Garneer eventueel met een takje verse munt.

Bereiding groene smoothie met spirulina

Spirulina is een echte proteïnenbom, en is dus ideaal als supplement in je ochtendsmoothie. Dit poeder van algen werkt als antioxidant, bevat essentiële aminozuren, omega-3 en tonnen vitaminen. Supergezond dus! Met deze smoothie kun je gerust hongerloos verder tot het middagmaal. Perfect dus voor wie aan het lijnen is!

 1. Schil de banaan en de kiwi. Snijd in stukjes.
 2. Snijd de komkommer in blokjes.
 3. Doe de banaan, kiwi en komkommer in de blender. Voeg de amandelmelk toe.
 4. Mix een eerste keer. Voeg dan het spirulinapoeder toe en mix grondig.
 5. Je smoothie is klaar!