Deze muffins zijn niet alleen super lekker, ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Deze muffins zijn niet alleen maar om bij de koffie te serveren als je familie langs komt, ze zijn gezond en voedzaams en super handig om mee te nemen. Als je een heel treetje maakt zijn ze dus ideaal als snakc voor onderweg, voor op je werk of op school. Omdat ze zo voedzaam zijn, zijn ze ook te eten als ontbijt. Zeker handig als je ’s ochtends niet heel veel tijd heb of niet zo’n enorme trek, en genoeg hebt aan een klein hapje en een theetje. De muffins in dit recept zijn met amandelmeel gemaakt, mocht je dit meel echter niet in huis hebben, zijn ze ook van andere soorten melen te maken.
Bereiding muffins
- verwarm de oven voor op 200 graden.
- Mix alle droge ingrediënten in een kom (behalve de cranberries & amandelstukjes en schaafsel)
- Voeg hier vervolgens alle ‘natte’ ingrediënten bij.
- Mix alles tot er een glad beslag ontstaan.
- Voeg als laatste de cranberries en de stukjes amandel toe aan de mix en roer nog eens voorzichtig om.
- Vul de cupcakes tot ongeveer de helft met het beslag.
- Top de cupcakes af met het amandelschaafsel.
- Zet ze 30 minuten in de oven.
En tadaa, zo makkelijk dus!
Tip: Voor wat meer variatie kun je de cranberries ook vervangen voor blauwe bessen en het amandelschaafsel voor bijvoorbeeld kokosrasp.
Heb de deze kokosmakronen (met maar 2 ingrediënten!) en deze healthy not-so-chocolate brownies al geproefd?