De herfst brengt heel wat veranderingen met zich mee. De wereld wordt een stukje kouder, kleurt wat meer oranje en mensen trekken zich terug in hun huizen. Om samen te zijn en een filmpje te kijken, lekker te lezen op de bank of… om te bakken. Bij herfst en winter, en vooral het Sinterklaasfeest, horen natuurlijk ook pepernoten. Met dit recept maak jij straks zelf snel en eenvoudig de lekkerste huisgemaakte pepernoten. Om te delen, of om lekker in je eentje op te peuzelen. Heer-lijk!
Pepernoten bakken
Met deze stappen heb jij binnen de kortste keren een pot vol overheerlijke huisgemaakte pepernoten.
- Verwarm je oven voor op 175 graden. Kies voor de heteluchtstand.
- Meng de droge ingrediënten door elkaar. Dus de bloem, de suiker, de kruiden en het zout.
- Haal de boter uit de koelkast en snijd in blokjes.
- Meng afwisselend de boter en wat melk door het deeg. Kneed het nu tot een geheel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg tot bolletjes ter grootte van een knikker. Verspreid de bolletjes over het bakpapier. Houd er rekening mee dat ze tijdens het bakken wat zullen uitzetten.
- Zet de bakplaat in de oven.
- 18 tot 20 minuten later zijn je pepernoten klaar!
Laat de pepernoten even afkoelen. Daarna bewaar je ze in een goed afgesloten pot op een donkere plaats.