De sint is weer in het land en dat betekend: Pepernoten! We zijn er massaal gek op. Vaak liggen ze al half zomer in de schappen bij de supermarkt, maar dat maakt het natuurlijk niet minder lekker. Er zijn ontzettend veel lekkere gerechtjes te maken met pepernoten en vandaag hebben we dan ook een topper! Pepernoten tiramisu! Het is makkelijk te maken, en natuurlijk het ideale toetje voor tijdens pakjes avond 🙂


Bereiding pepernoten tiramisu:

  1. Roer de mascarpone los met een lepel
  2. Klop daarna de slagroom samen met een el suiker los en meng dit door de mascarpone
  3. Maak een kop sterke espresso en voeg dan een scheutje van de koffiesiroop toe
  4. Dip een paar pepernoten in de koffie en verdeel deze over een glas
  5. Verdeel daarna een flinke lepel van het mascarpone mengsel eroverheen
  6. Doe er dan weer een paar gedipte pepernoten overheen
  7. Top hem af met een flinke scheut slagroom met mascarpone
  8. Strooi er als laatste wat gekruimelde pepernoot overheen en wat cacao
  9. Laat de tiramisu opstijven in de koelkast voor minimaal 1 uur

Tip: Maak je een ‘volwassen’ versie? Gebruik dan koffie likeur (Tia Maria) in plaats van koffiesiroop.

Eet smakelijk!


Lees ook:

2 x je eigen en gezonde chocolade letter!

6 leuke cadeau tips voor de feestdagen!

Gezonde pepernoten: glutenvrij, vegan + non vegan!