Sinterklaas is nu écht om de hoek, tijd voor wat laatste inspiratie om de keuken in te duiken! De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met recepten zoeken. En niet zomaar recepten, nee. Recepten die lekker zijn voor jong en oud, makkelijk te maken én passen in onze healthy lifestyle! Want ja, ook al willen we gezond zijn, met Sinterklaas is het gewoon gezellig en leuk om te kunnen genieten van lekkers toch? En op deze manier is het nog niet eens zó slecht!

Ga jij voor de pepernoten? Of gevulde speculaas? Of, alle 5 de recepten?


Lekkere, gezonde, gevulde speculaas

Een lekker stukje gevulde speculaas bij de koffie? Dat is voor iedereen wel even een verwen momentje denk ik. Gevulde speculaas word vaak ook gegeten als lekkernij tijdens sinterklaas en de kerstdagen. Heb je wel eens zelf gevulde koek gemaakt? Misschien word dit wel je eerste keer, maar wees niet bang! Het is makkelijker maken dat dat je denkt! Deze heerlijke, gezonde variant van de gevulde speculaas is zo klaar en is ook nog een glutenvrij!

Photo by: Vriendin.nl

Vind het recept hier! 

Glutenvrije pepernoten, non vegan + vegan recept!

Geen schuldgevoelens met deze gezonde pepernoten! En ze zijn ook nog is super easy te maken, bijna net zo makkelijk als naar de supermarkt gaan!

Pepernoten blijven heerlijk en voor je weet heb je weer heel zo’n zak (1000 kcal) leeg! Hieronder 2 gezonde recepten voor de pepernoten freaks onder ons. Deze keer gericht op het ingrediént Boekweitmeel, wat ze dus gelijk glutenvrij maakt. Maar ook de suiker opname omlaag laat gaan, dubbel-op guilt-free genieten dus!

PHOTO BY iSTOCK

Vind het recept hier!

Knapperige, makkelijke, speculaas brokken

Een recept voor knapperige, kruidige, vegan en gezonde speculaas! Mooi meegenomen, je kan de speltmeel vervangen door rijstmeel en dan zijn ze gelijk glutenvrij! Ohja, ze zijn ook nog is super easy te maken! Heerlijk met een kop warme Vegan Chocolademelk!

PHOTO BY PINTEREST

Vind het recept hier!

Peperrrrrnoten….. Tiramisu!

De sint is weer in het land en dat betekend: Pepernoten! We zijn er massaal gek op. Vaak liggen ze al half zomer in de schappen bij de supermarkt, maar dat maakt het natuurlijk niet minder lekker. Er zijn ontzettend veel lekkere gerechtjes te maken met pepernoten en vandaag hebben we dan ook een topper! Pepernoten tiramisu! Het is makkelijk te maken, en natuurlijk het ideale toetje voor tijdens pakjes avond.

Photo by: Brendakookt.nl

Het recept vind je hier! 

Je eigen Chocolade Letter!

De pepernoten vliegen je al sinds eind augustus om de oren en het cadeaupapier is in de winkels  niet aan te slepen.  Als je net zo bent als wij zijn, ben je eigenlijk niet echt bezig met het feestje, en bedenk je jezelf waarschijnlijk net iets te laat (oftewel op 5 december zelf) dat je nog een chocolade letter bij je surprise wilt doen die je de nacht ervoor, nog in elkaar hebt geflanst.  Natuurlijk kun je dan nét die letter die je nodig hebt, niet meer krijgen. Dus of je nou te laat bent, of gewoon liever een gezonde letter zonder gekke toevoegingen wilt eten. Wij hebben hier dé oplossing.

Photo by jumbo.com

Vind het recept hier!


Lees ook:

Gezond & goedkoop: Golden milk recept

Heerlijke pompoen brood met banaan en cacoa nibs!

Leuke ideeën voor zelf-gemaakte kerst cadeautjes!