Heb je zin om eens wat anders op tafel te zetten naast de standaard hummus of andere spreads? Wat dacht je ervan om je eigen spread te maken? Het is namelijk super makkelijk om zelf je eigen spreads te maken. Gooi wat ingrediënten in een blender, mix het samen et voila! Zo kun je zelf een heerlijke champignon paté klaarmaken. Deze paté is heerlijk op je brood, maar ook super lekker om op toastjes te smeren voor bij de borrel.
Bereiding champignon paté
- Gebruik een grote sauspan. Verhit de margarine in de pan en kook de ui voor 5 tot 6 minuten tot deze zacht is geworden
- Voeg de champignons toe en kook deze voor 8 tot 10 minuten tot zo goed doorgekookt zijn
- Verwijder de mix van de hitte en voeg de knoflook, gesneden peterselie, rozemarijn, broodkruimels en citroensap toe
- Strooi wat zout en peper erover heen.
- Doe de mix in een blender. Mix alles tot tot het de textuur heeft gekregen die je wilt. Je kunt er namelijk voor kiezen of je liever een zachtere spread wilt hebben of met meer stukjes
- Om te serveren kun je nog wat extra peterselie gebruiken. Snijd dit in kleine stukjes en strooi een beetje over de paté
Eet smakelijk!