Een Plantaardige Classic Cheeseburger, nét even anders dan een normale. Door een normale burger te vervangen met een plantaardige burger van Quorn, is hij nog lekkerder dan het origineel. De plantaardige burger is niet gemaakt van soja en bevat unieke mycoproteïne. Deze proteïne is afkomstig van schimmels, gisten of zwammen. Dit groeit dankzij fermentatie uit tot een volwaardige grondstof. Deze heerlijke Plantaardige Classic Cheeseburger met rode ui, augurk en zelfgemaakte ketchup is alles wat je nodig hebt op dit moment.


Bekijk ook deze lekkere vegan plantaardige burger.

Bereidingswijze Plantaardige Classic Cheeseburger:

Zelfgemaakte Ketchup:

  1. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree, tomaten, paprikapoeder, chilivlokken en tot slot de korianderzaad toe. Roer dit goed door. Laat dit 2 minuten sudderen en blus vervolgens af met de rode wijnazijn.
  2. Laat dit 10 minuten sudderen tot de saus is ingekookt. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Doe vervolgens het mengsel in een keukenmachine en meng dit tot een romige ketchupsaus.

Plantaardige Classic Cheeseburger:

  1. Verwarm voor de cheeseburgers de oven voor op de grillstand. Snijd ondertussen de ui in ringen en leg deze in een schaaltje. Voeg hier het water en de appelazijn aan toe en laat dit even staan. Was en pluk vervolgens de botersla. Snijd ook de tomaten en de augurk in dunne plakjes en snijd het burgerbroodje doormidden.
  2. Leg de plantaardige burger op het ovenrooster en bak deze 14 minuten op de grillstand. Verdeel dan de botersla over de onderkant van de broodjes en leg hier de burgers op. Verdeel daarna de plakjes vegan cheddar, tomaat, augurk en ingemaakte rode ui over de burgers. Bestrijk tot slot met de zelfgemaakte ketchup en leg de bovenkant van de broodjes erop. Eetsmakelijk!

Zie ook

Plantaardige Classic Cheeseburger: lekker!

Plantaardige Supreme Burger met Coleslaw en Guacamole

Plantaardige Classic Cheeseburger: lekker!

Ciabatta vega burgers met simpele gekarameliseerde ui

Plantaardige Classic Cheeseburger: lekker!

Mediterrane burgers van Pulled Oats