Deze heerlijke plantaardige supreme burger verovert de harten van elke burgerliefhebber. Maak hem zelf af met een zelfgemaakte guacamole en een homemade coleslaw. Deze burger is helemaal plantaardig met de Supreme Vegan Burger van Quorn. Alle producten zijn namelijk gemaakt van mycoproteīne, dat bestaat uit schimmels, gisten of zwammen. Door middel van fermentatie groeit myscoproteīne uit tot een plantaardige grondstof. Met dit heerlijke recept kun je de burger zelf proberen. Lekker!


Bereidingswijze Plantaardige Supreme Burger:

  1. Verwarm de oven voor op ‘grillstand’. Halveer vervolgens de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe vervolgens het vruchtvlees in een keukenmachine, samen met de chilipeper, de sjalot, koriander en het limoensap. Blend de ingrediënten tot een romige guacamole. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  2. Doe de fijngesneden witte kool en venkel in een kom. Voeg hier vervolgens de plantaardige yoghurt en bieslook aan toe. Roer alles goed door elkaar, breng eventueel op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de Supreme Vegan Burgers over het ovenrooster en bak deze 14 minuten in de oven.
  4. Verdeel ondertussen de guacamole en de kiemen over de onderkant van de broodjes en leg hier de vegan burgers op. Leg de zelfgemaakte coleslaw van witte kool en venkel over de burgers en leg hier tot slot de bovenkant van de broodjes op. Eetsmakelijk!

Bekijk ook: