Onmisbaar tijdens zomer is een goede burger! Eet je liever een dagje geen vlees? Geen probleem, deze burger is geheel vega en net zo lekker! Ooit gehoord van pulled oats? Dit is een eiwitrijk vleesalternatief, die je op smaak brengt met Mediterrane smaken, die de burger een geheel eigen twist geven. Probeer dus in plaats van ketchup een sausje van yoghurt te gebruiken en vervang de kaas door feta. Super lekker!


Bereidingswijze

  1. Meng de Pulled Oats met het ei, de kruiden, broodkruimels, barbecuesaus en olijfolie in een kom. Voeg de verkruimelde feta toe en kneed goed met je handen totdat het op deeg lijkt.
  2. Vervang overigens voor een veganistische variant het ei door chiazaad. Meng het chiazaad met water en laat 5 minuten staan om steviger te worden.
  3. Maak 4 burgers van het mengsel. Bak beide kanten 2 minuten in olie op middelhoog vuur.
  4. Snijd de komkommer en munt. Meng met yoghurt, mayonaise, limoensap en zout.
  5. Snijd de rode ui, tomaten en ijsbergsla in stukken. Verwarm de hamburgerbroodjes in een pan of oven. Bouw de burger. Serveer met salade of friet.

Ook gemakkelijk vegan te maken!

Lees ook

Mediterrane burgers van Pulled Oats

Vegan: Portobello miso burger met guacamole

Mediterrane burgers van Pulled Oats

Vegan BBQ: gepofte zoete aardappel met tofu geitenkaas en gekarameliseerde pecannoten

Mediterrane burgers van Pulled Oats

Vegan BBQ pizza met rode linzen tomatensaus