Pizza, wie houdt er niet van? Deeg gebakken met tomatensaus en kaas en soms ook vlees en groenten. Het nadeel is alleen dat pizza niet zo gezond is. Het is vaak heel vet en wie aan een koolhydraatarm dieet doet kan ook beter niet te veel pizzadeeg eten. Deze minipizza’s met een bodem van portobello zijn een stuk gezonder en makkelijk gemaakt. Heerlijk als lunch, avondeten of zelfs als tussendoortje.

Wat heb je nodig voor portobello minipizza’s?

Voor vier minipizza’s heb je het volgende nodig:

  1. 4 portobello’s
  2. 1,5 eetlepel (extra vierge) olijfolie
  3. 1 teentje knoflook
  4. 4 theelepels Italiaanse kruiden
  5. 120 milliliter pizzasaus of tomaten frito
  6. 100 gram geraspte mozzarella of kaas
  7. een handje spinazie
  8. zout en peper

Bereidingswijze

Bij het bakken is het belangrijk om er rekening mee te houden dat elke oven anders is. De tijd in de oven of de temperatuur kan dus verschillen, probeer dit zoveel mogelijk aan te passen naar je eigen oven.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de knoflook fijn en was de portobello’s en verwijder de steel.
  2. Meng de olijfolie, gehakte knoflook en  Italiaanse kruiden en bestrijk de onderkant van de portobello’s met het mengsel voordat je ze op een bakplaat of in een ovenschaal plaatst
  3. Bak de portobello’s ongeveer 1o minuten voor
  4. Vul elke portobello met een beetje pizzasaus of tomato frito. Besprenkel met een kaas, leg daarbovenop de spinazie en eindig met meer kaas.
  5. Bak de portobello minipizza’s nog ongeveer 10 minuten
  6. Besprenkel voor het serveren met Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak.