Als we denken aan taco’s, denken we vaak meteen aan heel ongezonde bites met een heleboel kaas. Maar taco’s hoeven helemaal niet ongezond te zijn. En zonder kaas, betekent ook niet dat ze niet meer lekker zijn. Dat bewezen onze vistaco’s wel en dat bewijzen we ook met deze heerlijke en super gezonde portobello taco’s! Daarnaast zijn ze super makkelijk om te maken en ideaal voor als er veel vrienden komen eten, je kunt namelijke alle groenten kiezen (en bakken) die je maar wilt, zo zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen.

Bereiding portobello taco’s

  1. Verwarm je grill, heb je deze niet? Gebruik dan een koekenpan op een medium hoog vuur.
  2. Pak een kom en doe hier de balsamico, het sap van een halve citroen, chilipoeder, komijn, knoflook poeder, paprika poeder, zout en peper in. Roer goed door elkaar.
  3. Leg vervolgens de portobello “koppen” minimaal 15 minuten in de kom met de marinade. Om de paar minuten draai je ze even om.
  4. Laat de mais uitlekken en grill deze samen met de paprika +/- 10 minuten op de grill, tot ze gebruind zijn (roer de mais af en toe om zodat alle kanten bruin worden). Gebruik je de koekenpan? Bak dan de paprika ongeveer 10 minuten in de pan en leg de mais op een bakplaat. Braad de mais ongeveer 5 minuten in de oven, roer ze door elkaar en braad nog 5 minuten.
  5. Leg de portobello’s op de grill voor 10 a 15 minuten, totdat ze gebruind zijn.
  6. Ondertussen pak je de bonen, kool, kimchi, jalapeno pepers en verdeel je deze over kleine kommetjes.
  7. Wanneer de groenten alleemaal gebakken zijn, haal je ze van de grill.
  8. Snijd de portobello’s in plakjes en serveer deze samen met de mais en de paprika’s in een grote schaal of op een groot bord.
  9. Als je het lekker vind kun je de tortilla’s nog even aanbakken in een koekenpan.
  10. Om de taco’s te bouwen, plaats je een torilla op je bord en leg je hier wat champignons, paprika, mais, bruine bonen, kool en kimchi op. Top ze af met wat plakjes jalapeno pepers, en kleine beetje citroensap en besprinkel hem met wat koriander.

Eet smakelijk!

Tip: Om de taco’s nog lekkerder te maken, kun je deze homemade avocado-yoghurt dip ernaast serveren.