Deze plantaardige wellington met portobello is een lust voor het oog. Proef een heerlijke combinatie van linzen, portobello, doperwten en walnoten, allemaal verpakt in een pakketje van bladerdeeg. Een kerstklassieker in een plantaardig jasje van zo kan het ook! Bon appetit!


Bereidingswijze Plantaardige Wellington met Portobello:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel voor zo’n acht minuten. Rits de blaadjes van de takjes tijm en bak deze samen met de walnoten vijf minuten mee. Je kunt eventueel wat peper en zout toe voegen.
  2. Voeg vervolgens het mengsel toe aan een kom en doe de doperwten, gekookte bruine linzen, tomatenpuree en mosterd erbij. Schep dit om en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Maak ondertussen de portobello’s schoon en bak deze in dezelfde koekenpan per kant voor 4-5 minuten. Leg de portobello’s met de onderkant naar beneden op een bordje, zodat het meeste vocht eruit kan lopen.
  4. Rol vervolgens het bladerdeeg uit op een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Verdeel de helft van het groentemengsel in een reep over het middelste deel. Let erop dat het niet meer dan 1/3 van de ruimte inneemt. Aan de uiteindes wil je ook nog wat ruimte overhouden, zodat je de wellington straks goed kan sluiten. Leg dan de portobello’s erop en schep de andere helft van het mengsel eroverheen.
  5. Vouw de zijkanten van het bladerdeeg vervolgens naar het midden. Druk dit goed aan zodat er een rol ontstaat. Draai de wellington voorzichtig om, zodat de bovenkant egaal en glad is. Sluit ook de uiteinden door deze naar beneden en onder de rol te vouwen. Maak vervolgens drie of vier kleine sneden in de bovenkant zodat de wellington kan luchten en het overige vocht eruit kan.
  6. Meng vervolgens de sojamelk met de ahornsiroop en een theelepel olie. Smeer de wellington hiermee in.
  7. Bak de wellington voor 30 minuten in de oven tot deze goudbruin is gekleurd. Let op: elke oven verschilt, dus houd het baksel goed in de gaten. Laat de wellington tot slot vijf minuten afkoelen tot je het serveert. Eetsmakelijk!
  8. Tip: heb je nog wat deeg over? Snijd hier wat leuke vormpjes uit, zo kan je de wellington leuk versieren!

Zie ook

Recept: Plantaardige wellington met Portobello

Recept: pompoenrisotto met Parmezaanse kaas

Recept: Plantaardige wellington met Portobello

Recept: Griekse en winterse runderstoofschotel Stifado

Recept: Plantaardige wellington met Portobello

Recept: broodje rosbief voor de grote honger

Recept: Plantaardige wellington met Portobello

Recept: detox salade met boerenkool om te meal preppen