Een super lekker en verrassend recept: courgette ravioli met spinazie en ricotta. De heerlijke smaak van een klassiek Italiaans gerecht, maar dan zonder de koolhydraten! Lees snel verder voor het recept.
Bereidingswijze courgette ravioli met spinazie en ricotta
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijd de uiteindes van de courgettes en gebruik een schiller of kaasschaaf om de rest van de courgette in vellen te schillen.
- Leg de courgette vellen op een bord. Twee vellen horizontaal en twee vellen verticaal zodat je een kruis hebt. Herhaal dit met de andere vellen.
- Verwarm een pannetje op middelhoog vuur.
- Voeg olijfolie toe en fruit de geperste knoflook tussen de 30 seconden en 1 minuut. Voeg vervolgens de spinazie met wat zout en peper toe. Bak dit ongeveer 1-2 minuten tot de spinazie is geslonken. Haal het pannetje van het vuur en laat even afkoelen.
- Doe de knoflook en spinazie in een grote kom en voeg daar de ricotta, basilicum en de zout en peper aan toe. Meng door elkaar tot alles goed is gecombineerd.
- Gebruik een lepel, of een ijslepel om het spinazie-ricotta mengsel in het midden van het kruis van de courgette te plaatsen. Vul elk kruis met het mengsel, vouw de ravioli dan dicht en draai het om.
- Doe in een ovenschaal de tomatensaus en leg hier vervolgens de courgette ravioli in. Strooi de geraspte mozzarella erover en bak nog eens 15-20 minuten in de oven.
- Serveer met wat verse basilicum en eet smakelijk!
Benieuwd naar meer koolhydraatarme recepten met courgette? Probeer dan eens deze courgette pasta met basilicum en courgette