Wanneer je er de tijd voor hebt, is het leuk om ook eens wat uitgebreider te koken. Deze spinazie ravioli duurt misschien wat langer om te maken maar het resultaat is dan wel om je vingers bij af te likken!

Bereiding tomatensaus

  • Gebruik een grote pan om de olie in op te warmen op gemiddelde temperatuur
  • Voeg de ui en knoflook toe. Laat deze ingrediënten fruiten tot ze zacht zijn en een transparante kleur krijgen, dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten
  • Voeg daarna de selderij en wortel toe aan de mix. Strooi er ook wat zout en peper overheen. Blijf roeren tot alle groenten zacht zijn, ook dit duurt rond de 5 tot 10 minuten
  • Voeg de tomaten toe, laat dit zonder bedekking pruttelen op lage temperatuur tot je een dikke saus krijgt
  • Proef of de saus goed is. Als de saus nog zuur smaakt, kun je de ongezouten boter toevoegen
  • Giet de tomatensaus vervolgens in een blender en mix tot de saus iets dunner is, zorg er wel voor dat de saus niet te vloeibaar is!

Bereiding spinazie ravioli

  • Verhit 60 ml olijfolie in een grote pan. Als de olie is opgewarmd, voeg je de champignons toe. Strooi er vervolgens wat zout en peper overheen. Kook de champignons tot al het vocht verdwenen is, dit duurt ongeveer 6 minuten
  • Voeg de spinazie toe en laat de mix 2 minuten koken. Laat de mix een beetje afkoelen en doe het vervolgens in een blender. Blend tot je een grove textuur krijgt
  • Doe de mix in een kom en roer dit samen met mascarpone en Parmezaanse kaas
  • Leg alvast 3 loempia vellen op een snijplank. Smeer een laagje van de geklopte eieren gemixt met water over de vellen
  • Gebruik nu een eetlepel, zorg ervoor dat je vier dotjes van de vulling op elk vel hebt, laat er wel wat ruimte tussen!
  • Plaats nog een vel precies bovenop de onderste, duw zachtjes om de vulling heen om de rand dicht te maken
  • Gebruik een ravioli snijder om de vierkantjes te snijden
  • Kook vervolgens water in een grote pan, leg hier vervolgens de ravioli in en laat het ongeveer 2 minuten koken. Haal de ravioli vervolgens met een zeef uit de pan en laat deze daarna afkoelen
  • Verdeel de ravioli over twee borden, giet de tomatensaus over de ravioli en strooi er wat parmezaan over als finishing touch

Buon appetito!

Zie ook

Spinazie ravioli met champignons, uitgebreid en lekker!

Pittige ravioli met zoete aardappel en kokosmelk (vegan)

Spinazie ravioli met champignons, uitgebreid en lekker!

Spinazie-zalmsaus, lekker voor over elke pasta!