Het is eventjes werk, maar dan heb je ook wel wat! Je eigen verse ravioli maken is ontzettend leuk en eerlijk, verse pasta is natuurlijk ontzettend lekkerder! Deze ravioli is vegan verantwoord, oftewel, het bevat geen dierlijke producten én als klap op de vuurpijl,  bevat dit recept ook geen onnodige bewerkte ingrediënten. Super gezond dus! Heb je dus een avondje de tijd om echt de keuken in te duiken, dan is dit een absolute aanrader!

Voorbereiding ravioli

 

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Rooster de zoete aardappels en pepers in de oven. De peper zijn na ongeveer 15 minuten klaar (Wanneer de schil zwart begint te worden.)
  3. Doe de peper in een luchtdichte bak en laat ze 10 minuten rusten.
  4. Na 10 minuten haal je de schil van de pepers, snijd je ze doormidden en verwijderd de zaadjes en hakt ze vervolgens fijn.
  5. De zoete aardappels hebben in totaal 30 a 40 minuten nodig.
  6. Nadat je de peper hebt voorbereid ga je het deeg maken.
  7. Pak een mengkom en mix het semolinameel, met de bloem en het zout.
  8. Maak een klein kommetje in het midden van de het meel mengsel en doe hier het water in.
  9. Meng alles goed en kneed alles tot het een mooi glad deeg.
  10. Verdeel vervolgens het deeg in tweeën, leg er een handdoek overheen en laat 20 minuten rusten.
  11. Haal de zoete aardappels uit de oven.
  12. Wanneer ze wat afgekoeld zijn, kun je de schil eraf halen.
  13. Doe ze in een grote kom en pureer ze en voeg dan de kokosmelk, gehakte pepers en gember toe.
  14. Roer goed door elkaar en zet aan de kant.

Ravioli’s klaarmaken en koken

 

  1. Strooi wat bloem over je aanrecht en rol het eerste bolletje deeg uit tot het ongeveer 3mm dik is.
  2. Plaats nu kleine hoopjes van de vulling op het deeg (zorg voor 2 cm ruimte tussen de verschillende hoopjes)
  3. Rol het tweede bolletje deeg uit en plaats deze over de vulling.
  4. Snijd nu het deeg, tussen de hoopjes vulling, om mooie vierkante ravioli te krijgen.
  5. Druk de zijkanten van de vierkantjes met een vork op elkaar, zodat de vulling er niet uit kan komen.
  6. Zet water op het vuur.
  7. Zodra het water kookt, voeg je de ravioli’s toe aan het water en kook je deze 2 a 5 minuten.
  8. Serveer met een simpele tomaten saus.

Tip: meer smaak? Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de ravioli, na het koken, nog een paar minuten in de pan.


Probeer ook:

 

Vetarme vegetarische spinazie lasagne

Simpele baby spinazie en champignon pasta

Spaghetti bolognese