Hummus kan niet ontbreken in het dieet van een vegetariër of veganist.  Het is super voedzaam, past bijna overal bij en het is ook gewoon erg lekker! De afgelopen jaren is deze midden oosterse dip enorm populair geworden. Waar hummus precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk. De Grieken, Turken en de Israeliers claimen allemaal dat zij bij de oorsprong van dit heerlijke goedje waren. Het meest waarschijnlijke is toch dat het in Egypte is ontstaan, waar het in de 13e eeuw al werd gegeten. Genoeg over de oorsprong van hummus, hoe maak je het nou zelf? Wij hebben een lekker en simpel recept voor jullie!

Bereidingswijze hummus

  1. Giet de kikkererwten af en bewaar het water waar het in zat.
  2. Meng nu de kikkererwten, citroensap, olijfolie, tahini, koriander en de komijn in een keukenmachine. (of gebruik eventueel een blender)
  3. Mix het door elkaar tot je een glad mengsel krijgt, vind je het nog te droog? Voeg dan een beetje van het water uit het kikkererwten blik toe.
  4. Maak de hummus af met eventueel wat extra kikkererwten, wat zaden en pitten, kruiden of eventueel geroosterde pijnboompitjes.

Het leuke aan hummus is dat je er zelf alle kanten mee op kan. Wij hebben nu gekozen voor een eenvoudig basis recept maar je kan er zo veel smaken aan toevoegen als je wil! Zoals we al zeiden kun je deze heerlijke kikkererwtenpasta met alles eten, het is bijvoorbeeld lekker bij de zelfgemaakte falafel.

Probeer ook eens dit lekkere recept voor Muhammara (een overheerlijke Syrische dip).