Ratatouille! Een gerecht dat veel van ons vooral kennen van de gelijknamige Disney film. Ratatouille is een heerlijke verzameling van gestoofde groentes. Meestal bevat het tomaten, aubergine en courgette. Deze versie maken we ook met pompoenen. Lees snel verder voor het recept van dit heerlijke vegetarische gerecht!


Bereidingswijze Ratatouille

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Snijd de aubergine, de tomaat, de courgette en de flespompoen in ronde schijfjes. Zet ze vervolgens apart.
  3. Maak de saus: Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook, ui met de paprika tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de gesneden tomaten toe. Roer goed door elkaar tot alles helemaal gemengd is en voeg er uiteindelijk nog de verse basilicum aan toe.
  4. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en verdeel er de groente schijfjes over heen in afwisselende volgorde.
  5. Maak vervolgens het kruidenmengsel: Doe in een klein kommetje de basilicum, de knoflook, de peterselie, tijm, zout en peper. Roer even door elkaar en bedek er dan de groentes mee.
  6. Bedek de ovenschaal met folie en bak de ratatouille 40 minuten in de oven. Haal de folie er af en bak het dan nog eens 20 minuten.
  7. Serveer als vegetarisch hoofdgerecht of maak er een bijgerecht van. Je kan de ratatouille de volgende dag ook nog heerlijk eten.
  8. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer lekkere vegetarische recepten? Probeer ook eens deze vegetarische quiche met paddestoelen en spinazie!