Deze gezonde vegetarische quiche is makkelijk te maken en smaakt super lekker. In tegenstelling tot sommige andere quiche recepten is dit recept écht eenvoudig. De quiche heeft namelijk geen korst! Ook zonder de korst is het een super lekker gerecht dat je kunt eten bij je ontbijt, brunch of lunch. De vulling bestaat uit paddestoelen, spinazie. en Gruyère kaas. Lees snel verder voor het recept!


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Vet een quichevorm in met wat olie of boter en zet even opzij.
  3. Verwarm een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de paddestoelen tot ze mooi bruin en zacht zijn geworden (ongeveer 8 minuten).
  4. Voeg ook de knoflook en de ui toe, bak dit ongeveer 5 minuten en roer het door elkaar. Voeg na 5 minuten de spinazie toe, bak dit 2 minuten mee en haal dan de pan van het vuur.
  5. Klop in een kom de eieren met de room, de melk, de mosterd, de verse tijm en de zout en peper. Doe hier even later het paddestoelmengsel door heen met de Gruyère kaas.
  6. Bedek de quichevorm met de ingrediënten en zotg dat het goed verdeeld is. Bak de vegetarische quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat vervolgens 10 minuten staan.
  7. Garneer met wat tijm en eet smakelijk!

Probeer ook eens deze vegetarische quiche met zoete aardappel en feta of kijk voor meer inspiratie naar deze 10 vegetarische recepten die je moet hebben geproefd