Deze heerlijke ratatouille plaattaart is perfect als bijgerecht bij je avondmaaltijd, of om gewoon lekker te snacken. De plaattaart is helemaal plantaardig en de zelfgemaakte pesto maakt het helemaal af.


Bereidingswijze ratatouille plaattaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg 2-3 minuten ontdooien op het aanrecht. Verdeel de plaktjes vervolgens dakpansgewijs over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Verhit een koekenpan n rooster hier de pijnboompitten in. Houdt regelmatig in beweging tot ze goudbruin van kleur zijn. Haal ze er vervolgens uit en laat ze afkoelen op een bord.
  4. Pluk enkele blaadjes basilicum en houdt achter de hand voor de garnering. Doe de rest van de basilicum met de helft van de pijnboompitten, knoflook, edelgistvlokken, extra vierge olijfolie en het citroensap in een keukenmachine. Mis de ingrediënten tot een gladde pesto.
  5. Snijd de aubergine, courgette en de tomaten in dunne plakken van zo’n 3 mm.
  6. Verdeel je zelfgemaakte pesto voer het bladerdeeg, maar laat ongeveer 1 cm van de rand vrij. Hier verdeel je vervolgens dakpansgewijs om en om in een rechte lijn de plakjes aubergine, courgette en tomaten over. Herhaal deze stap tot het bladerdeel volledig is bedekt en je een mooie ratatouille hebt.
  7. Bak de plaattaart nu 25 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin is. Haal de ratatouille plaattaart vervolgens uit de oven, snijd deze in stukken en garneer met de overgebleven basilicum.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: ratatouille plaattaart met zelfgemaakte pesto

Recept: plaattaart met pompoen, rucola en rode ui

Recept: ratatouille plaattaart met zelfgemaakte pesto

Recept: ratatouille plaattaart met zelfgemaakte pesto