Aangezien de meesten van ons dit jaar vakantie in eigen land vieren, halen we de wereldkeuken maar naar ons toe deze zomer. Met deze zomerse temperaturen zitten we nou eenmaal niet te wachten op een Hollandse pot. Maak in plaats daarvan bijvoorbeeld deze heerlijke Indiase samosa’s.


Bereidingswijze samosa’s

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het filodeeg ontdooien.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn en rasp de gember. Verwarm nu wat olie in een pan op middelhoog vuur. Hier voeg je de ui en gember aan toe en deze bak je voor 2 tot 3 minuten. Hierna voeg je ook de Pulled Oats toe en bak je het mengsel voor nog zo’n 1 à 2 minuten.
  3. Pak nu de aardappels en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Voeg de blokjes vervolgens toe aan het uienmengsel. Voeg nu ook de rest van de ingrediënten toe en laat het hierna even afkoelen.
  4. Snijd in het midden van het filodeeg en snijd het door de helft. Hierna vouw je het in een vierkant. Vouw het nu opnieuw door het midden en vorm een driehoek. Leg er hierna een flinke theelepel vulling op en vouw het deeg nu weer zodat de vulling is ingesloten en het deeg weer een driehoek vormt.
  5. Herhaal de vorige stap tot al je vulling op is. Smeer de samosa’s nu in met boter en besprenkel ze met sesamzaadjes. Bak ze voor 15 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Halverwege keer je de samosa’s nog even om.

Enjoy!

Lees ook

Recept: spicy Indiase samosa’s voor bij de borrel

Recept: Vegan Indiase Chana Masala met Kurkuma en Gember

Recept: spicy Indiase samosa’s voor bij de borrel

Indiase Masala saus voor bij de rijst, kip of kikkererwten

Recept: spicy Indiase samosa’s voor bij de borrel

Recept: heerlijke naanbrood sandwich met kip en curry