Vrienden over de vloer en zoek je iets lekker om als snack te serveren? Of gewoon even zin in iets anders dan altijd maar een zak chips open te trekken? Ga voor gevulde avocado’s. Gezond, een heerlijk tussendoortje en binnen no-time klaar.

Als je het hebt over gevulde avocado’s denk je vaak sneller aan de combinatie met garnalen en een eventuele whisky cocktail saus. Vandaag gaan we voor een gevulde avocado 2.0 waarbij we de garnalen achterwegen laten en vervangen voor tonijn.

Bereiding:

  1. Snij de avocado’s doormidden en haal de pit eruit. Gebruik een lepel om de gat van de pit net iets groter te maken en zet het overgebleven avocado opzij. Knijp de limoen sap over de avocado’s.
  2. In een apart bakje meng je de mayonnaise, Sriracha, rijstazijn en soya saus. Voeg hierna de tonijn toe (goed laten weken van tevoren), gesneden uien en avocado wat je had weggesneden.
  3. Voeg de tonijn mengsel toe aan de doormidden gesneden avocado met sesamzaadjes als garnering en voeg er nog een aantal druppels Sriracha aan toe.

Smakelijk!