Samosa’s worden veel gegeten in de Indiase keuken. Deze heerlijlke knapperige lekkernij bestaat vaak uit aardappel, groente en specerijen. Over het algemeen zijn ze ook helemaal vegetarisch. Net zo als bijna alles uit India zijn we ook dol op deze heerlijke snack. Wil jij ook een keer wat anders proberen en je zelf en je gezelschap verrassen met een verrukkelijke hap? Ga dan eens aan de slag met dit recept voor Indiase samosa’s. Ook als je curry gaat eten zijn deze samosa’s het perfecte bijgerecht. Lees snel verder voor het recept!

En oh ja, hadden we al gezegd dat ze 100 % vegan zijn!

In dit recept kiezen wij ervoor om het deeg zelf te maken, omdat het daardoor volgens ons nóg lekkerder wordt. Heb je minder tijd en wil je het je zelf wat makkelijker maken? Gebruik dan gewoon bladerdeeg. Ook heel lekker! De samosa’s vouwen is soms het moeilijkste gedeelte, daarom hebben we een filmpje ingevoegd waar ze het duidelijk uitleggen.


Bereidingswijze

  1. verhit olie in een pan en voeg de ui, knoflook en kruiden toe. Bak dit ongeveer 10 minuten. Voeg de groente toe en nog wat zout en peper en roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens ook de groentebouillon toe en dek de pan af.  Laat het geheel ongeveer 30 minuten pruttelen.
  2. Laat de vulling afkoelen en ga aan de slag met het deeg.
  3. Meng de bloem met het zout in een kom. Voeg de zonnebloemolie en 100 ml water toe. Kneed het deeg op een met bloem bestuift keukenblad. Ga ongeveer 5-10 minuten door met kneden zodat het mooi glad is. Maak er vervolgens een bal van, pak deze in met folie en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  4. Verdeel het deeg in 12 gelijke delen. Rol elk deegballetje uit tot een cirkel van 15 cm. Snijd deze cirkel door de helft zodat je twee gelijke delen.
  5. Maak de buitenste randjes van elk stukje voorzichtig nat met een beetje water en vul de samosa’s met 1 el van de vulling. Vouw ze nu dicht door de nat gemaakte randjes samen te vouwen.
  6. Verwarm de olie in een diepe pan. Zorg ervoor dat de pan ongeveer voor 1/3 deel gevuld is. Frituur de samosa’s ongeveer 8-10 minuten lang tot dat ze mooi krokant en bruin zijn.
  7. Haal ze eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier.