In Amerika zijn pancakes al jaren favoriet als ontbijt. Wij snappen wel waarom, deze heerlijke fluffy traktatie is het perfecte begin van je dag. Als je dacht dat pancakes niet zonder ei of melk gemaakt kan worden heb je het mis. Wij hebben namelijk een super lekker vegan pancake recept voor jullie.

Bij dit recept wordt wat suiker gebruikt om de pancakes op smaak te brengen. Mocht je dit liever niet eten, kun je het eenvoudig vervangen door een beetje agavesiroop. Ook kun je bij dit recept lekker varieren, je kan er bijvoorbeeld wat banaan of frambozen bij eten. Ook is het lekker om een beetje (plantaardige) yoghurt bij je vegan pancakes te serveren!

Bereidingswijze

  1. Verhit een beetje olie in een koekenpan, eventueel in twee pannen als je meer pancakes tegelijk wilt maken.
  2. Meng bloem, suiker, bakpoeder, maizena en wat zout in een kom. Voeg de plantaardige melk (bv. amandel) en 3 eetlepels olie toe en klop dit met een garde of staafmixer tot beslag. Wanneer je het beslag hebt kun je er voorzichtig de bosbessen door heen roeren.
  3. Gebruik een kopje of een soeplepel om wat beslag in de pan te doen. Verdeel het beslag niet over het hele oppervlak van de pan. Doe er een deksel op en laat de pannekoekjes aan beide kanten in ongeveer 3 minuten goudbruin worden.
  4. Serveer met wat maple syrup (of een andere stroop naar keuze) en garneer de pancakes met een paar extra blauwe bessen.
  5. Eet smakelijk!

Zin in meer pancakes?  Bekijk ook onze andere lekkere pancake recepten zoals de vegan pancakes met pindakaasdrizzle en gekarameliseerde banaan of deze lekkere vegan pancakes met pistache en peer!