Deze jummy pancakes zijn niet alleen een lust voor het oog, ze smaken ook nog eens hartstikke goed. En waar het klinkt als ultiem comfort food, zijn de pancakes eigenlijk hartstikke gezond. En daarbij geven ze net even een unieke twist aan je standaard pannenkoekjes. Hier lees je hoe je de vegan pancakes met pindakaas drizzle en gekarameliseerde banaan maakt.


Deze pancakes zijn goed vullend en dus ideaal als je een stevig ontbijt nodig hebt. Door de pindakaas drizzle en de gekarameliseerde banaan krijg je lekker veel proteïne binnen. Wedden dat jij de hele ochtend energie zult hebben?

Bereidingswijze pancakes met pindakaas drizzle en gekarameliseerde banaan

  1. Laat de dadels de avond van de voren weken in wat water, zodat ze zachter worden. Heb je hier geen tijd voor, kan je ze ook voor 10 minuten laten weken. Pak een blender en doe hier de dadels in. Voeg hier de 40 milliliter plantaardige melk en de lepels pindakaas aan toe en blenden maar.
  2. Pak een grote kom en doe hier de droge ingrediënten voor de pancakes in. Voeg hier al roerend de plantaardige melk, citroensap en maple syrup aan toe en meng met een garde totdat je een glad beslag hebt.
  3. Verwarm wat olijf- of kokosolie in een bakpan. Zodra deze heet genoeg is, kan je hier met het beslag ronde vormpjes in leggen. Bak zo’n vijf tot tien minuten, zodat allebei de kanten goud gebakken zijn. Stapel de pancakes als ze klaar zijn op een bord.
  4. Doe opnieuw een scheutje olijf- of kokosolie in de pan en snijd de banaan in plakjes of doormidden: waar je voorkeur naar uitgaat. Bak deze aan beiden kanten kort totdat de zijkanten lichtbruin en gekarameliseerd zijn.
  5. Leg de bananen op en naast de stapel pancakes. Schenk hier vervolgens de pindakaas drizzle overheen en eetsmakelijk!

Tip: je kunt de pancakes nog garneren met fruit, zoals frambozen, of walnoten.

Zie ook

Recept: vegan pancakes met pindakaas drizzle en gekarameliseerde banaan

Recept: glutenvrije bananen oatmeal proteïne pancakes

Recept: vegan pancakes met pindakaas drizzle en gekarameliseerde banaan

Vegan American pancakes met pistache en peer

Recept: vegan pancakes met pindakaas drizzle en gekarameliseerde banaan

Oreo pancakes, het perfecte zoete ontbijt! (vegan)