De American pancake, wie kent hem niet? Alleen al de uitstraling stimuleert onze speekselklieren. Yum! Dit recept bewijst dat het helemaal niet saai hoeft te zijn wanneer je een vegan leefstijl hanteert.

American pancakes met pistache en peer (vegan)

  1. Meng de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en suiker in een kom
  2. Voeg hier soja- of amandelmelk en 4 eetlepels plantaardige margarine aan toe. Meng dit goed door elkaar tot er nog maar een paar kleine klontjes over zijn
  3. Schil ondertussen de peer, verwijder het klokhuis en rasp 3/4 van de peer door het beslag
  4. Voeg ook een handje rozijnen toe aan het beslag
  5. Doe de overige eetlepel plantaardige margarine in een pan en verwarm dit op een middelhoog vuur
  6. Bak de pannenkoekjes met een doorsnede van ongeveer 8 centimeter in de pan en keer regelmatig om totdat beide kanten goudbruin zijn
  7. Stapel de pannenkoekjes op een bord op elkaar en maak af met een toefje slagroom, de overige peer, de gehakte pistachenootjes
  8. Giet er als laatste wat agavesiroop overheen

En nu is het genieten geblazen! Lekker als ontbijt, snack of lunch!

Zie ook

Vegan American pancake met pistache en peer

Koolhydraatarm schuimomelet met warme bessen (glutenvrij & eiwitrijk)

Vegan American pancake met pistache en peer

Gezonde en koolhydraatarme American chocolatchip cookies