De klassieke pasta bolognese, iedereen kent ‘m wel. Een heerlijk, vullende pasta, niet voor niets één van de populairste Italiaanse recepten. Zeker op koude winterdagen is een bord pasta bolognese heerlijk, warm en vullend. Het gerecht is snel klaar, én heel lekker. Probeer eens deze vegetarische pasta bolognese, waarbij het gehakt vervangen is door Pulled Oats® van Gold&Green®. Een heerlijke winterse maaltijd, in een handomdraai klaargemaakt!
Bereiding vegetarische pasta bolognese:
- Snijd de uien, knoflook, chilipeper en tomaten fijn.
- Verhit wat olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook en chili toe en bak ze een paar minuten, of totdat ze goudbruin kleuren.
- Voeg daarna de tomatenpuree, fijngesneden en gezeefde tomaten toe. Laat het 10 tot 15 minuten op laag vuur sudderen, met de deksel op de pan.
- Breng op smaak met zout, suiker en peper.
- Voeg Pulled Oats toe en laat nog kort door sudderen.
- Kook de spaghetti in gezouten kokend water volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Tip: Verwen jezelf door rode wijn aan de saus toe te voegen!