Dit tortilla bowl recept is hét bewijs dat je een tortilla niet alleen maar opgerold hoeft te eten. De Paprika & Chilli Tortilla van No Fairytales kan gebruikt worden als een “bowl” voor je salade, afgewerkt met een frisse cashewnoten-limoendressing. De bowl bevat zo veel groente, je komt met deze bowl in één keer aan je dagelijkse hoeveelheid groente.
Bereiding:
Week de cashewnoten minimaal 4 uur van tevoren in water. Zodra dit klaar is, giet je ze af. Blend de cashewnoten samen met 200 milliliter water en limoensap. Rasp in een blender of keukenmachine tot een gladde spread. Snijd de wortels in plakjes en de spinazie grof. Giet zonnebloemolie in een koekenpan en laat deze opwarmen. Roerbak de wortel 6 minuten. Verdeel de tortilla’s over vier kommen en zorg dat de tortilla’s aansluiten op de kom, zodat ze dezelfde vorm krijgen als de kom. Verdeel de zwarte bonen, grof gesneden spinazie en maïs leuk over de kommen en garneer de bowls met cashewnotenspread.