Tijdens deze koude winterdagen kunnen we wel een warme lunch gebruiken. En wat is daar nou beter voor dan heerlijke, verwarmende wraps met kip en Mexicaanse kruiden? Niet alleen smaken ze goed, ook zijn het echt gezonde proteïne bommetjes én zijn ze makkelijk en snel klaar te maken. Een van onze nieuwe favoriete lunch receptje dus. 


Bereidingswijze wraps met kip en Mexicaanse kruiden

  1. Hak de ui fijn en snijd de paprika’s in blokjes. Zet vervolgens een pan op middelhoog vuur en verwarm een scheut olijfolie. Fruit vervolgens de ui totdat deze glazig is. Voeg ook de kip stukjes toe aan de pan en bak de kip in zo’n 5 minuten gaar. Daarna doe je de paprika in de pan en ook deze bak je 5 minuten mee met de kip en de ui.
  2. Vervolgens voeg je de Mexicaanse kruiden en 3 eetlepels water toe. Roer deze goed door de kip en groenten.
  3. Laat het overtollig vocht uit het blikje maïs lekken en doe dan de maïskorrels bij de groenten en kip.
  4. Nu ga je de wraps verwarmen. Je kan er voor kiezen om ze kort op te warmen in een bakpan, of je kan de wraps even in de oven verwarmen. Ondertussen kan je de lente-ui in smalle ringetjes snijden.
  5. Als de tortilla’s warm zijn, kan je de tortilla gaan vullen. Leg de groenten en kip in het midden van de tortilla, zodat je een strook hebt van vulling. Strooi hier ook de lente-ui ringetjes overheen. Rol de wraps op en enjoy!

Tip: voeg homemade guacamole, geraspte kaas, sour cream of tacosaus toe aan de wraps om ze extra smaak te geven.

Lees ook

Recept: wraps met kip en Mexicaanse kruiden

6x makkelijke lunch recepten om mee te nemen naar je werk

Recept: wraps met kip en Mexicaanse kruiden

Recept: Libanese falafel wrap met tzatziki voor de lunch

Recept: wraps met kip en Mexicaanse kruiden

Een lekkere lunch: Italiaanse bol met kip