Met wraps / tortilla’s kun je alle kanten op. Je kunt er een heerlijke lunch van maken, je kunt ze eten naast je hoofdmaaltijd of bij je scrambled eggs. Ook zijn ze ideaal voor bij de borrel of je maakt er heerlijke zoete snacks van (heb je ze al eens met pindakaas en banaan geprobeerd?). Daarnaast zijn ze makkelijk om mee te nemen voor als je lang onderweg bent of naar je werk moet. Klein min puntje? Ze zijn heel hoog in koolhydraten. Wat van zichzelf niet slecht is, maar mocht je niet elke dag zoveel zetmelen binnen willen krijgen, is het fijn als er een koolhydraatarm alternatief is waar je af en toe gebruik van kunt maken en deze koolhydraatarme wraps maak je dus voortaan gewoon thuis!

Bereiding koolhydraatarme wraps

Met dit recept maak je vier wraps die elk ongeveer 5 gram koolhydraten bevatten.

  1. Pak een kom.
  2. Doe de droge ingrediënten in een kom.
  3. Voeg het water en de olijfolie toe en meng met een vork tot er een samenhangend deeg ontstaat.
  4. Kneed het deeg ongeveer 1 a 2 minuten met de hand. Verdeel het deeg in vieren en vorm er ballen van.
  5. Leg ze opzij en laat ze minstens 10 minuten rusten.
  6. Bestrooi je deegroller en je aanrecht met een beetje sojameel. Pak 1 van de ballen, druk deze plat en rol het met de deegroller uit tot een wrap.
  7. Maak de wrap zo dun mogelijk én zorg dat hij in een koekenpan past. Als het deeg te veel aan de roller blijft plakken, gebruik dan nog een beetje sojameel.
  8. Pak je koekenpan en verwarm deze op middelhoog vuur (zonder olie).
  9. Leg de vers uitgerolde wrap in de droge koekenpan en bak 1 à 2 minuten, tot op de onderkant donkerbruine vlekken ontstaan.
  10. Draai de wrap om en bak ook de andere kant 1 à 2 minuten.

Eet smakelijk!


Recepten met wraps?

Gezonde en super simpele vega tortilla kip pizza.

Heerlijke mexicaanse ontbijt burrito’s.