Plantaardig barbecueën moeilijk? Nee hoor! Aan plantaardige barbecueopties is er tegenwoordig geen gebrek: de schappen liggen vol met kant-en-klare worsten, burgers en balletjes. Maar niets smaakt zo lekker als wanneer je het zelf maakt, toch? Mocht je een (gedeeltelijk) vegan BBQ geven en wil je de show stelen, probeer dan deze vegan BBQ spiesjes van zwarte bonen met plantaardige tzatziki bijvoorbeeld.
Tip: Lekker met deze vegan Hollandse koolsalade met zeekraal
Bereiding vegan BBQ spiesjes
- Voeg alle ingrediënten voor de vegan BBQ spiesjes toe aan een keukenmachine en blend tot een geheel. Er mogen best nog wat stukjes in zitten voor de structuur, maar het moet wel aan elkaar kleven. Als het te droog is, kun je wat olijfolie toevoegen. Is het te nat? Voeg dan extra havermeel toe.
- Rol balletjes van het deeg. Maak ze niet te groot, want ze moeten nog op een stokje!
- Bak de balletjes in een laagje olijfolie ongeveer 1-2 minuten per kant. Je kunt ze nu in de koelkast bewaren tot je gaat barbecueën. Handig, heb je dat voorwerk alvast gedaan.
- Voor de barbecue rijg je de balletjes aan een spies. Grill de zwarte bonen balletjes ongeveer twee minuten per kant.
- Maak ondertussen de tzatziki door alle ingrediënten door elkaar te mixen. Serveer de tzatziki met de zwarte bonen balletjes.
Goed voor jezelf en goed voor de wereld: meer vegan recepten