Ook al ben je geen vegetariër of veganist, het kan zeker goed zijn je vleesinname wat te verminderen. Wat zijn dan goede vleesvervangers om toch al je voedingsstoffen binnen wilt krijgen? Het is belangrijk dat het genoeg van de volgende macro- en micronutriënten bevat.

  • Relatief veel eiwit
  • Ijzer
  • Vitamine B1
  • Vitamine B2

Quorn Stukjes Dés

Quorn producten worden bereid op basis van een plant uit de familie van de paddenstoelen.

Het nadeel van veel vleesvervangers is dat ze vaak veel zout bevatten. Quorn bevat bijna geen zout, wat een groot voordeel is! Verder bevat het weinig calorieën, weinig vetten en veel vezels. De vezels zijn een uitzonderlijk voordeel, want normaal vlees bevat helemaal geen vezels! Quorn bevat hoog kwaliteit eiwit gelijk aan die van melk.

Ook is quorn rijk aan magnesium, zink en een beetje calcium, ijzer en kalium. Al met al een hele goede vleesvervanger!

Quorn Stukjes Dès

Eieren

Eieren zijn een goede keuze! Ze voldaan aan de criteria die hierboven staan. Peulvruchten, sojabonen, noten en pinda’s zijn ook een redelijk goede keuze maar missen vitamine B12. Als dit toch je voorkeur heeft zal je dagelijks een vitamine B12 supplement moeten nemen.  

Vivera vleesvervangers

Vivera verkoopt vleesvervangers met toegevoegd ijzer en vitamine B12. Cordon bleu, balletjes, falafel, burgers en zelfs samengestelde BBQ-pakketjes! Met Vivera ben je verzekerd van je nodige micronutriënten!

Bepaalde kant-en-klare vegetarische stukjes, balletjes, burgers

Let op: deze producten moeten wel voldoen aan een aantal criteria

  • Minder dan 450 milligram natrium per 100 gram
  • Toegevoegd ijzer
  • Toegevoegd vitamine B12

De Vegetarische Slager

De vleesvervangers van de De Vegetarische Slager zijn volgens experts niet te onderscheiden van normaal vlees. Ze begonnen in 2010 met één winkel en hebben nu meer dan drieduizend verkooppunten in 14 landen. Ze verkopen o.a. visvrije tonijn, spekjes, saucijzenbroodjes, gehakt, bitterballen, kipnuggets, empanada’s en allerlei soorten broodbeleg. Op de site vind je een scala aan recepten met hun producten, zoals hieronder: Heerlijke Noodles Beef Teriyaki!

Noodles Beef Teriyaki – De Vegetarische Slager