Als vegetariër kun je met pasta bijna niet missen. Er zijn ontzettend veel verschillende recepten voor een lekkere vega pasta, zoals deze vegetarische pasta bolognese, pasta rode pesto en pasta vier kazen. Veel van die recepten zijn ook nog eens simpel te bereiden.
Vandaag brengen we je een vegetarische pasta variant op een Italiaanse klassieker: spaghetti carbonara. Heerlijk romig, vullend en smeuïg: deze vegetarische pasta carbonara is perfect voor een regenachtige dag.
Traditioneel wordt carbonara bereid met spek en room, maar in dit recept laten we het spek uiteraard weg. Hoe we dat dan compenseren? Dat lees je hier! Wedden dat het je nieuwe favoriete vegetarische pasta gerecht wordt?
Bereiding vegetarische pasta carbonara
- Breng water aan de kook. Voeg wat olijfolie en zout toe. Zodra het water kookt voeg je de penne toe. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de champignons in schijfjes en de paprika in dunne reepjes.
- Plet de knoflook en snijd in kleine stukjes. Snijd de ui.
- Droog de tofu (snijd in plakken van ongeveer anderhalve centimeter dik en pers deze uit tussen twee propere handdoeken). Snijd de tofoe in reepjes.
- Zet een diepe pan op het vuur en voeg anderhalve eetlepel olijfolie toe.
- Bak eerst de knoflook en de ui. Wanneer deze glazig zijn, voeg je de tofoe toe.
- Laat een minuut doorbakken alvorens de groenten toe te voegen. Blijf goed roeren. Dit wordt de basis voor je vegetarische pasta carbonara.
- Giet de pasta af wanneer gaar en zet opzij.
- Haal de pan met groenten van het vuur wanneer alle groenten gaar zijn. Laat kort afkoelen, en voeg vervolgens de room, het ei en kaas naar smaak toe. Meng stevig, maar kort.
- Giet de pasta over in de diepe pan en meng het geheel. De warme pasta zal de kaas doen smelten en het ei en de room doen klonteren.
- Je vegetarische pasta carbonara is klaar! Heerlijk met een glas rode wijn op een regenachtige dag. Yummie.