Oude kaas, jonge kaas, Franse kaas, kaasplankje: we love it all. En er is bijna niets kazigers te bedenken dan een kaasfondue. Het is gezellig tafelen en natuurlijk hartstikke lekker. Misschien niet echt gezond maar serveer er wat rauwkorst bij om in de kaas te dippen om voor een gezonde balans de zorgen. Haal alle benodigdheden in huis en maak je klaar voor een gezellig avondje kaasfonduen. Lees hier hoe jij de allerlekkerste kaasfondue maakt!

Wij hebben bij de ingredientenlijst een suggestie gedaan voor de kazen die je kunt gebruiken. Dit kun je natuurlijk helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Wij raden je aan om je te laten adviseren door een kaasboer. Geef aan wat je lekker vind en dat weet hij vast en zeker hoe jouw ideale kaasfondue er uit ziet.

Laat je kaas natuurlijk wel even voor je raspen bij de kaasboer. De meesten doen dat uit zichzelf al, zeker als je erbij zegt dat je gaat kaasfonduen. Dit scheelt je namelijk een hoop werk, want 750 gram kaas raspen heb je een lamme arm…

Bereidingswijze

  1.  Snijd het teentje knoflook doormidden. Doe de helft in de pan en voeg daar de witte wijn en een eetlepel citroensap bij.
  2. Gebruik de andere helft van de knoflook om de pan waarin je de fondue gaat serveren mee in te smeren.
  3. Als de wijn kookt zet je het vuur lager. Voeg op laag vuur telkens een beetje geraspte kaas toe terwijl je het rustig doorroert.
  4. Meng de maizena met een beetje water tot een papje.
  5. Als alle kaas gesmolten is voeg je het maizenapapje toe om er een gebonden geheel van te maken.
  6. Breng je fondue op smaak met de nootmuskaat en nog wat extra citroensap.

Hieronder hebben wij nog wat suggesties wat je naast de kaasfondue kunt serveren.

– Brood (natuurlijk). Het is het lekkerst als het brood al wat ouder is zodat het knapperig blijft nadat je het in de kaas hebt gedoopt.

– Cherrytomaten

– Komkommer

– Meloen, druiven

– Champignons

We hopen je zo geïnspireerd te hebben om de allerlekkerste kaasfondue op tafel te zetten. Serveer er een frisse witte wijn bij zoals een Riesling, Grüner Veltliner of Chablis om het helemaal af te maken.

Ben je op zoek naar een wat minder uitgesproken variant, dan is deze kaasfondue misschien meer iets voor jou. Wist je dat er tegenwoordig ook vegan kaasfondue bestaat? Dit is te krijgen in Amsterdam bij deze winkel.