Amsterdam heeft laatst al een pop-up kaasfondue restaurant geopend, binnenkort kunnen we een gloednieuwe kaasbar verwachten en nu kunnen we ook nog eens zelf vegan kaasfondue kopen? Het wordt ons erg makkelijk gemaakt, en we klagen zeker niet! Want: een winkel waar ze vegan en plantaardige kaasfondue en sauzen verkopen, dat is toch een droom die uitkomt?


Iets wat een kaasliefhebber nooit zal vervelen is een heerlijke kaasfondue.Helaas worden deze avonden een beetje lastig als je een vegan- of plant based dieet volgt. Gelukkig heeft Willicroft hier een oplossing voor gevonden. Start-up Willicroft lanceerde begin december twee soorten plantaardige kaas in de supermarkt: Willicroft’s This Is Not Cheese Fondue en This Is Not Cheese Sauce. De start-up verkoopt deze producten sinds dit weekend ook in hun eigen winkel. In hartje Amsterdam kun je terecht voor plantaardige kazen in een traditionele setting.

Ook als je vegan bent en dus geen kaas eet, kun je nu gewoon weer meedoen aan de fonduepret. Voor vegans onder ons is de nieuwe winkel daarom een echte uitvinding, want je kunt je vegan kaasfondue of saus daar kopen en thuis zelf lekker fonduen!

kaaswinkel vegan kaasfondue

Plantaardig en Vegan

Willicroft verkoopt de plantaardige kazen This Is Not Cheese Fondue (€8,25), This Is Not Cheese (€4,99) en This Is Not Truffle Sauce (€6,75). Je kunt ook gaan voor een volledige vegan kaasfondue set inclusief gebakken brood en een glaasje wijn. Perfect, toch?

vegan kaasfondue
Green Food Lab

Wat zit er in de kaasfondue?

Je zult het niet verwachten, maar in de kaas zitten noten, waardoor het ook gelijk de nodige ingrediënten met zich meebrengt en een net zo volle en romige smaak heeft als normale kaas. Daarnaast is deze vegan en plantaardige kaas ook nog eens een stuk gezonder dan kaas dat gemaakt is van zuivel. Ook heeft het een minder negatieve impact op het milieu omdat het 2,5 keer minder Co2 uitstoot. We helpen het milieu dus ook nog een handje mee!

De plantaardige kaaswinkel van Willicroft bevindt zich op Spiegelgracht 30, 1017 JS Amsterdam en is alleen in het weekend open. Willicroft’s This Is Not Cheese Fondue en This Is Not Cheese Sauce  zijn ook verkrijgbaar bij Crisp, Albert Heijn XL, Jumbo, Coop, Picnic, Deen en De Kweker. Dat wordt hollen naar de supermarkten dus!

Zie ook

Vegan Kaasfondue? Dat is nu verkrijgbaar bij deze winkel!

Amsterdam opent allereerste kaasbar, and we can't wait!

Vegan Kaasfondue? Dat is nu verkrijgbaar bij deze winkel!

Recept: vegan kaasvlinders

Vegan Kaasfondue? Dat is nu verkrijgbaar bij deze winkel!

Tosti met courgette, asperge en geitenkaas