Wil jij het hoelahoepen oppakken om af te vallen of als fijne manier om lichamelijk bezig te zijn? Het ziet er misschien makkelijk uit, maar het is eigenlijk best moeilijk. Vroeger deed je het misschien de hele pauze lang op school, nu heb je moeite om het langer dan een paar seconden vol te houden. Sowieso is een fitness hoelahoep groter en zwaarder, wat het gewoon wat lastiger maakt! Gelukkig leggen wij je stap voor stap uit hoe hoelahoepen ook alweer moet. Dus denk jij: hoe moet je hoelahoepen? Dan ben je hier aan het juiste adres. 

Hoe moet je hoelahoepen?

Allereerst is het belangrijk dat je hoelahoep het juiste gewicht heeft. Hoe zwaarder hoe makkelijker, maar onder de 80 kilo mag je hoepel niet meer dan 1200 gram wegen. Lukt het tot nu toe niet om die hoelahoep omhoog te houden? Dan kan het ook hier aan liggen.

  1. Zet je voeten uit elkaar neer. Je voeten moeten ongeveer even breed staan als je heupen. Om goede balans te houden is het fijn om de ene voet iets, het gaat paar om een paar centimeter, verder naar voren staat dan de ander.
  2. Ga een klein beetje door je knieën.
  3. Plaats de hoepel ter hoogte van je stuitje op je onderrug.
  4. Geef de hoepel met je handen een zwaai mee en draai je heupen tegelijk rond. Zorg ervoor dat je hetzelfde tempo houd. Als het goed is zorgt de beweging van je heupen er nu voor dat de hoepel om je heen blijft draaien.
  5. Let op dat je steeds door je knieën blijft buigen en ze niet op slot zet. Daardoor raak je namelijk sneller uit balans. Hoe langer je bezig bent hoe meer je zult merken dat balans houden bij hoelahoepen heel belangrijk is.
  6. Zorg ervoor dat je houding goed blijft. Dat houdt in: schouders ontspannen en naar achter, borst vooruit, rug recht en zoals hierboven genoemd licht door je knieën gebogen.
  7. Waar moet je je armen laten? Het makkelijkst is om ze net boven de hoepel in je zij te zetten. Zo voel je welke beweging je maakt en kunnen je handen je heupen ook een beetje helpen. Gaat dit goed? Varieer dan eens met je handen opzij of in de lucht. Lukt het nog steeds om de hoepel rond te draaien? Lekker bezig!

We hopen je zo een beetje op weg te hebben geholpen.