Waarschijnlijk ken je de hoelahoep nog wel uit je kindertijd. Je laat een hoepel om je heen draaien door je heupen te bewegen. Misschien was je er wel zo goed in dat je het heel lang vol kon houden of de hoelahoep ook om je nek kon laten draaien. Je kindertijd is dan wel voorbij maar wist je dat hoelahoepen een prima workout is? Je traint er allerlei spieren mee, het is weer eens wat anders dan een standaard krachtrondje en je wordt er soepel van. Afvallen door hoelahoepen kan dan ook zeker en wij leggen je uit hoe. Wij zien namelijk alleen maar voordelen. Lees dit artikel en ren daarna naar de speelgoedwinkel om jouw workout te beginnen! 

Wat is hoelahoepen?

Voor wie dit onmisbare stuk speelgoed uit de kindertijd niet kent: een hoelahoep is een ronde boog die ruim om je lichaam past. Bij hoelahoepen laat je deze boog om je heendraaien door met je lichaam een draaiende beweging te maken. Meestal wordt dit gedaan door je heupen rond te draaien, maar het kan ook met je benen, armen en nek.

via GIPHY

 

Afvallen door hoelahoepen, hoe werkt dat?

Wil jij een strakkere taille? Dan moet hoelahoepen dagelijkse kost worden voor jou. Pak die hoepel uit de hoek van de kamer en ga even 1o minuutjes hoelahoepen. Maak er een gewoonte van dit dagelijks even te doen en je zult zien dat je taille zichtbaar smaller wordt. Je moet namelijk constant je core aangespannen houden en bewegen om ervoor te zorgen dat de hoepel blijft draaien en niet op de grond valt. Hierdoor train je ook je conditie en het duurvermogen van je spieren. We zetten de voordelen van hoelahoepen even voor je op een rijtje:

  • met hoelahoepen verbrand je tussen de 300 en 400 calorieën per uur
  • je taille wordt er smaller van
  • je traint je core
  • hoelahoepen verbetert je uithoudingsvermogen
  • hoelahoepen stimuleert je bloedsomloop
  • je verbetert je balans en coördinatie

afvallen door hoelahoepen

Soorten hoops

Bij de speelgoedwinkel verkopen ze natuurlijk een kinder hoelahoep. Deze is prima geschikt om cadeau te doen aan je neefje, nichtje of buurmeisje, maar als je wilt afvallen van hoelahoepen heb je hier niet veel aan. Je kunt hem hooguit gebruiken om de techniek een beetje te pakken te krijgen. Tegenwoordig zijn er ook fitness hoelahoepen of fithoops te koop, online en bij de sportwinkel. Hoe zwaarder de hoepel is hoe makkelijker. Dus begin je net? Laat je niet afschrikken door het gewicht, dit zal je juist helpen! Ook heb je hoepels van verschillende materialen en zelfs hoepels met een structuur zoals bobbeltjes aan de binnenkant van de hoepel. Dit noem je massagehoepels.

Waarom afvallen door hoelahoepen iets voor jou is

Natuurlijk zullen de kilo’s door alleen dagelijks te hoelahoepen er niet vanaf vliegen. Dit vergt ook andere inspanning zoals cardio en krachttraining en bovendien een gezond eetpatroon. Hoelahoepen is echter wel ideaal om als afwisseling in je trainingsschema in te passen. Het belangrijkst is namelijk dat je lol hebt in wat je doet. Je zult je sportschema niet snel volhouden als je het eigenlijk met tegenzin doet. Natuurlijk moet je wel eens een flinke HIIT doen waar je eigenlijk geen zin in hebt, maar constant met tegenzin sporten werkt niet motiverend. Daar kan een goede balans tussen verschillende workouts tegen helpen. Een ander voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld touwtje springen, padellen en trampoline springen.