Al een paar maanden wordt dat sportabonnement amper gebruikt en motivatie om vaker te gaan heb je ook al niet. Best zonde eigenlijk, maar je hebt vast en zeker een héle goede reden om niet te gaan. Of het regent, of je stelt het de hele tijd uit om die nieuwe sportlegging aan te schaffen, of je hebt je bent ongesteld. Het kan van alles zijn, maar stiekem wil je liever niet alleen gaan. En daar ligt gelukkig ook direct de oplossing! Neem een vriend of vriendin mee als sportmaatje. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het beter voor je is als je met een vriend of vriendin sport!


Waarom een sportmaatje?

Terwijl je sport met een maatje, verbrand je meer calorieën en ben je meer gemotiveerd om te sporten. Dit blijkt uit onderzoek van Virgin Active. Zij zeggen namelijk dat je sportmaatje een vriend of vriendin moet zijn, deze kan je namelijk extra motiveren. Tijdens het onderzoek dat Virgin Active heeft gestart hebben ze de workout gewoontes bekeken van 1000 sportende vrouwen. De helft van die sportende vrouwen sportte met een sportmaatje, en de andere 500 alleen.

En wat bleek: de 500 vrouwen die met een sportmaatje sportten, verbranden veel meer calorieën. Ook trainen ze langer en zijn ze vaker in de sportschool te vinden dan die andere 500 vrouwen die alleen sporten. 31% van de vrouwen gaf aan dat hun sportmaatje hun meer motiveerde tijdens het sporten, en zelfs 64% gaf aan dat ze nóg harder werken als ze met een vriend of vriendin gingen sporten. Genoeg reden dus om snel je vrienden te appen en samen een paar keer per week naar de sportschool te gaan.

Bekijk ook: