Je kent het vast wel, je hebt ’s ochtends gepland om na een dagje werken te gaan sporten in de sportschool of je hebt ingepland om een rondje hard te lopen. Eenmaal thuis, na het avondeten op de bank heb jij eigenlijk opeens niet zo heel veel zin meer. De motivatie is totaal verdwenen. Niks zou jou nog kunnen overhalen op te staan en jezelf in die sportkleding te hijsen. Geen zin om te trainen? Met deze tips krijg jij een motivatie boost!

TIP #1 Sporten met vriend(in)

Je leest het goed, sporten met een vriend of vriendin. Dit zorgt er namelijk voor dat er een stok achter de deur staat. Het kan niet zo zijn dat jij je sportmaatje in de steek laat omdat jij zogenaamd geen zin hebt. Het kan ook nog eens zo zijn dat jij geen zin hebt maar je sportmaatje óók niet. Dan moeten jullie het er samen in ieder geval niet bij laten zitten. Juist omdat je samen zou gaan sporten kan je elkaar motiveren. Is dat niet handig?

Ook lezen: workout voor twee (6 leuke oefeningen om samen uit te voeren)

TIP #2 Kies een sport die jij écht leuk vindt

Een sport die 100% bij jou past. Dat is heel erg belangrijk. Op deze manier heb jij er meer plezier in en zal het geen negatief effect hebben op de motivatie. Iets doen waar jij je goed bij voelt geeft automatisch een boost aan motivatie. Houd jij totaal niet van hardlopen? Doe dat dan ook niet, ga bijvoorbeeld op een racefiets zitten en trap zo 20 km weg. Iets doen wat bij jouw interesses past is dus van belang.

TIP #3 Neem een personal trainer in de hand

Een PT helpt jou motivatie te vinden. Hij of zij stelt namelijk een mooi schema samen. In dit schema staat exact welke oefeningen jij moet uitvoeren en hoevaak jij dat moet doen. Heb jij geen motivatie omdat je doelloos in die sportschool rondloopt? Dan is een personal trainer wellicht een oplossing. Dat doelloos rondlopen kan jij vaarwel zeggen. Naast het feit dat jij niet meer doelloos rondloopt en ook nog eens gebruik kan maken van een opgesteld schema, kan jij je progressie meten. Dit moet ook nog eens een boost aan motivatie geven.

TIP #4 Kijk een serie onder het sporten

Een serie kijken is de beste manier wanneer je totaal niet fanatiek bent op het gebied van sport. Eigenlijk doe je het alleen omdat je – je lichaam moet onderhouden maar niet om de reden dat het een uitlaatklep zou zijn. Maak het daarom makkelijk voor jezelf. Maak gebruik van een tablet waar een serie opstaat. Dit dood namelijk de aantal minuten dat jij je in het zweet staat te werken op de crosstrainer.

TIP #5 Een mooie sportoutfit

Yes, een goede sportoutfit is al het halve werk als het gaat om een dosis motivatie. Zorg er daarom voor dat je goede kleding aan hebt. Kleding die vooral niet doorschijnt. Dit kan jou namelijk tegenhouden bepaalde oefeningen uit te voeren in de sportschool. Naast het feit dat sportkleding kan doorschijnen kan jij een perfecte selfie maken waarbij jij laat zien op het punt te staan hard aan de bak te gaan. Dit zorgt voor de nodige stok achter de deur, nu moet je wel.

TIP #6 Playlist

Stel een playlist op met goede muziek. Een lekkere hit waar jij eindeloos op kan hardlopen of juist lekker een hiit workout op kan uitvoeren. Wedden dat jij gemotiveerder bent dan ooit tevoren?

Bekijk ook

Geen zin om te trainen? Wellicht helpen deze tips!

Intensieve 10 minuten durende workout met een springtouw

Geen zin om te trainen? Wellicht helpen deze tips!

Dé fout die de meeste mensen maken bij een HIIT - én hoe dit te veranderen.