Als je net begint met yoga zijn er genoeg dingen om te leren en te ontdekken. Je komt erachter welke tijden jij het fijnst vindt om je oefeningen uit te voeren en welke yoga houdingen het beste bij jou passen. Als je begint met yoga, is het niet zo slim om gelijk te beginnen met de lastige yoga houdingen. Het is beter om je sessies langzaam op te bouwen en te beginnen met de wat makkelijkere yoga houdingen. Wij hebben de makkelijkste yoga houdingen voor je op een rijtje gezet.


Yoga houdingen: Mountain Pose

De Moutain Pose is een basis voor alle staande yoga houdingen. Zet je voeten naast elkaar en lift vervolgens je knieschijven zodat je bovenbenen op spanning komen te staan. Span je buik aan en houdt je navel in. Lift vervolgens je borst iets omhoog en doe je schouders naar achter. Probeer met deze houding rechtop te blijven staan en dit vast te houden.

yoga houdingen
iStock

Yoga houdingen: Bridge Pose

Een leuk weetje over de Bridge Pose: het is goed voor je billen! Doordat je de voorkant van het lichaam stretcht wordt de achterkant sterker en ontwikkel je dus sterkere spieren. Ga op je rug liggen en plaats je voeten op de grond, op heupbreedte. Lift de onderkant van je lichaam omhoog en probeer zo lang mogelijk in deze yoga houding te blijven.

yoga houdingen
iStock

Yoga houdingen: Warrior

De Warrior yoga houding zorgt voor een fijne stretch in de heupen en dijen en een kracht in de onderkant van het lichaam. Ga staan met je voeten naast elkaar en zet je linkervoet met een grote stap naar achteren. Strek je armen naar buiten, met je rechterhand naar voren.

yoga houdingen
iStock

Yoga houdingen: Child’s Pose

Tijdens je Child’s Pose kom je volledig tot rust. Ga op je handen en knieën zitten en buig naar voren (probeer je ellebogen van de grond te houden). Stretch vervolgens je armen naar voren en leg je voorhoofd op de grond. Focus tot slot op je ademhaling en ontspan.

yoga houdingen
iStock

Yoga houdingen: Downward Facing Dog

De Downward Facing Dog is een fijne yoga houding. Het zorgt voor ontspanning en een hele stretch in het lichaam. Ga op handen en knieën (op schouderbreedte) op de grond zitten. Duw vervolgens je heupen omhoog, en dan richting je hielen. Probeer je benen te strekken, lukt dit niet kan je ze ook een beetje gebogen houden.

yoga houdingen
iStock

Yoga houdingen: Forward Bend

De yoga houding Forward Bend kun je zowel staand als zittend uitvoeren. Het zorgt voor stretch in je hamstrings en rug. Voor de zittende versie: ga zitten met een rechte rug en laat jezelf naar voren zakken. Lift voordat je naar beneden zakt je borst omhoog. De staande versie proberen? Ga rechtop staan (met een rechte rug). Zet vervolgens je voeten naast elkaar en laat jezelf tot slot voorover zakken. Voor een extra stretch kun je jezelf een klein beetje naar je voeten trekken.

yoga houdingen
iStock
yoga houdingen
iStock

Bekijk ook: