Vind jij het prettig om met andere vrouwen te sporten en heb je liever geen mannen in de buurt? Dan hebben wij goed nieuws. Er zijn namelijk door het hele land woman only sportscholen. Gemixt sporten kan hartstikke leuk zijn, maar voor degenen die er behoefte aan hebben zijn women only sportscholen een perfecte optie. Benieuwd of er eentje bij jou in de buurt zit? Lees snel verder.


Women only sportscholen zijn speciaal voor vrouwen. No men allowed. Geen macho alfamannen die de krachttraining apparaten bezet houden en niemand van het andere geslacht die kan koekeloeren terwijl jij je squats doet. En dat kan soms heel relaxed zijn.

Women only sportscholen: FemmeGym Amsterdam

FemmeGym is een sportschool speciaal voor vrouwen gelegen in Amsterdam. FemmeGym wil dat elke vrouw zich er thuisvoelt. In de gym kan je, behalve zelfstandig sporten, ook groepslessen volgen. Ook biedt FemmeGym persoonlijke begeleiding. De sportschool biedt zelfs zwangerschapspilates aan. Als deze sportschool niet vrouwvriendelijk is, weten wij het ook niet meer.

Women only sportscholen: BBB-health boutique Rotterdam

De woman only sportschool BBB-health boutique kenmerkt zich door een persoonlijke sfeer, een holistische levensstijl en kleinschaligheid. Daarbij biedt BBB-healthboutique iets unieks aan: warmtecoubines. De sportschool beschikt over de hot cabin, die een sauna nabootsen, waarmee speciale 30 minuut durende sportlessen gegeven worden. Deze sportlessen worden gegeven in de vorm van yoga, pilates en HIIT-training. BBB-health boutique zit in behalve in Rotterdam, ook in Amsterdam, Delft, Den Bosch, Den Haag, Haarlem, Tilburg, Utrecht en in het Gooi.

View this post on Instagram

Hot pilates | versoepel en versterk je lichaam * * Bij bbb kan je niet alleen pilates in de leszaal volgen maar ook in onze hot cabin. Hot pilates is een bewegingsmethode waarbij gecontroleerde bewegingen centraal staan. Het is vooral gericht op het versterken en flexibeler maken van je core. Dit omvat je buikspieren, lage rugspieren, bekkenbodemspieren, bilspieren en de spieren rondom je heupen. Lichamelijke klachten worden voorkomen en kunnen zelfs verdwijnen door deze geconcentreerde en rustige manier van trainen. Bij pilates werken body & mind samen om fysieke en mentale balans te creëren. Pilates is geschikt als je fit bent, maar ook als je klachten of beperkingen hebt. * * Plan jezelf eens in voor een hot pilates les of kies voor een pilates programma (plan dan een nieuw programma in). #hotpilates #corestability

A post shared by bbb health boutique (@bbbhealthboutique) on

Women only sportscholen: Ladies Healthclub Schiedam

Ben jij een drukke mama en op zoek naar women only sportscholen? Dan ben je bij Ladies Healthclub aan het goede adres. De sportschool heeft op werkdagen een gratis kinderopvang voor leden. Ook als je geen kinderen hebt, is deze women only sportschool alles wat je nodig hebt. Ladies Healthclub biedt personal training en groepslessen aan, maar je kan ook prima zelfstandig aan de slag met alle fitnessapparaten. Klaar met sporten? Dan heeft de sportschool ook nog een sauna waar je lekker kunt ontspannen.

View this post on Instagram

Kettlebells weer aangevuld! 💪🏽 Elke dinsdag- en zaterdagochtend zal Mirjam Kettlebell les verzorgen. Waarom kettlebell? Het is met recht de nieuwe fitnesshype te noemen. Dit komt door de positieve uitwerkingen. Oefeningen met de kettlebell combineren krachttraining en cardiotraining, iets dat maar weinig sportmethodes doen. Je traint je lichaam “overall” waardoor je dus ook een verbetering van bijvoorbeeld je houding zult zien. Je ontwikkelt een betere stabiliteit, coördinatie en flexibiliteit. De training is heel afwisselend. Dit houdt de training leuk en zorgt dat je gemotiviteerd blijft. De intensiteit van de oefeningen zorgt ervoor dat relatief korte trainingen al hele goede resultaten kunnen opleveren. De kettlebells zijn er in verschillende gewichten, dus het is geschikt voor beginners tot gevorderden! 💪💪💪💪💪 #ladieshealthclub#ladiesonly#ladieshealth#rotterdam#schiedam#vlaardingen#maassluis#fitnessmotivation#fitness#sportschool#squats#healthy#healthylifestyle#hijab#hijabfitness#sports#ladies#sporten#fitmoms#fitnessmothers#fitmomsinspire#tranformation#groepslessen#fitnessinspire#personaltraining#kettlebell#smallgrouptraining#grouptraining

A post shared by LADIES HEALTH CLUB (@ladieshealthclub) on

Women only sportscholen: Hart for Her Almere

Hart for Her wil wereldwijd het fysieke of sociale evenwicht van vrouwen verbeteren. De woman only gym streeft ernaar om vrouwen sterk te maken. Dit doen zij door middel van het aanbieden van een 30 minuten circuit. Tijdens dit circuit doorloop je een warming up, fitness en een cooling down. Fit binnen 30 minuten, én een leuke gym met roze details, wie wilt dat nou niet? Behalve in Almere, heeft Hart for Her ook vestigingen in maar liefst 37 andere plekken, die op hun website aangegeven staan.

Women only sportscholen: Only SHE fitness Eindhoven

De sportschool Only SHE Fitness is één van de women only sportscholen die uitgaat van een community in hun gym. In deze community kan je je thuisvoelen en fitness vrienden vinden. Ook wil Only SHE Fitness het beste uit je halen door je te inspireren en motiveren om je persoonlijke doelen te bereiken. Dit doen ze door personal training, kleine groepstrainingen en bootcamps aan te bieden. Deze sportschool haalt gegarandeerd de kracht in je naar boven.

Lees ook

5x de fijnste women only sportscholen in Nederland

5 tips om gemotiveerd te sporten (ook na een lange dag)

5x de fijnste women only sportscholen in Nederland

Science says: sporten werkt echt beter met een sportmaatje

5x de fijnste women only sportscholen in Nederland

Simpele fullbody krachttraining voor in de sportschool