Het internet staat vol met tips over hoe je fitter kunt worden en hoe je kan afvallen. Het is soms lastig al deze tips toe te passen, want er is niet zomaar een manier die de beste is. Je kunt daarom beter kijken wat bij jou past en wat voor jou werkt. Dan zal het ook een stuk makkelijker zijn je doelen te bereiken. Het werkt dus niet altijd om iedereen te vertellen wat ze moeten doen. Voor iedereen geldt namelijk wat anders. Wat werkt dan wel voor iedereen? Nou, er zijn sommige dingen die je gewoon niet moet doen! We stelden voor jullie een lijst samen met 10 dingen die je absoluut niét moet doen als je wilt afvallen.

1.Eten tijdens je werk of voor de televisie

Je zou denken dat je alleen eet wanneer je honger hebt, maar naast eetlust zijn er veel andere dingen die je er toe zetten om (meer) te eten.  Als je afgeleid bent tijdens het eten, heb je niet door hoe veel je eet en wanneer je vol zit. Wanneer je je tijdens je maaltijd even alleen focust op je maaltijd, zul je minder eten.

Ook lezen: 10 tussendoortjes die je helpen met afvallen

2. Plan geen workouts in als je er (eigenlijk) geen tijd voor hebt

Wanneer je gezonder wilt worden moet je af en toe tijd vrij maken om te sporten. Maar zorg er wel voor dat het realistisch blijft. Als je je zelf op legt om heel veel te sporten, terwijl je er eigenlijk geen tijd voor hebt, is de kans groot dat je afhaakt. Maak dus liever een realistische planning en zorg ervoor dat je je workout schema vol kunt houden!

3. Sla je vrije dagen niet over

Je lichaam heeft rust nodig. Het is belangrijk dat je spieren de kans krijgen zich te herstellen. Ook voor je hoofd is het goed om af en toe een break te nemen. Dus als je het beste resultaat wilt en goed voor je lichaam wilt zorgen, neem dan minimaal 1-2 dagen per week rust.

Ook lezen: Om volledig uit te rusten heb je 7 soorten rust nodig

4. Ga niet met een lege maag naar de supermarkt!

Doe het niet! Het is namelijk een val, wanneer je met honger naar de supermarkt gaat zul je alles kopen waar je zin in hebt. Dit zijn over het algemeen niet de meest gezonde producten.

5. Doe niet aan een crash dieet

Deze dieten lijken vaak te werken, omdat je snel resultaat ziet. Het gevaar is alleen, dat zodra je er mee stopt, je weer net zo snel aankomt. Leer je zelf beter een normaal en menselijk dieet aan, dat je gewoon kunt volgen. Informeer je zelf bijvoorbeeld eens over het keto dieet, paleo, of intermittent fasting.