Als je wilt afvallen, moet je minder eten en geen tussendoortjes meer nemen (zou je denken). Balen dus voor iedereen die gewicht wil verliezen. Wat nou als er snacks zijn die het afvallen niet tegengaan,  maar je misschien zelfs helpen? Dan kun je af en toe nog wel gewoon een lekkere snack nemen! Deze 10 gezonde tussendoortjes zijn helemaal verantwoord en helpen je juist bij je proces om gewicht te verliezen. Als je door deze snacks een vol gevoel hebt, zul je minder cravings hebben naar andere ongezonde producten!


1. Griekse yoghurt met bessen

Griekse yoghurt met bessen is een heerlijk tussendoortje dat rijk is aan gezonde voedingsstoffen. De yoghurt bevat veel proteïne en de bessen zitten boordevol antioxidanten. Een super gezonde snack dus, waar je ook een vol gevoel van krijgt.

2. Rauwkost met hummus

Komkommer met hummus is een heerlijke combinatie. Beide ingrediënten hebben heel veel voordelen voor je gezondheid en zijn laag in calorieën. Niet zo’n komkommer liefhebber?  Het is ook super lekker en gezond als je de komkommer vervangt door paprika, wortel of bleekselderij. Ook deze groente hebben allemaal hun eigen gezonde voordelen en zijn super goed voor de lijn!

3. Gemengde noten

Noten zijn de ideale voedzame snack. Een klein handje noten kan je al snel een vol gevoel geven. Ondanks het feit dat noten dus redelijk veel vet bevatten, zijn ze erg gezond en kunnen ze helpen bij het afvallen. Neem voor de ultieme gezonde snack wel de ongezouten noten!

noten

4. Sardientjes of zalm uit blik

Vis uit blik is een hele gezonde snack. Vooral zalm en sardines zijn zeer hoog in omega-3, wat super goed is voor onder andere je hart. Daarnaast krijg je veel proteines en vitamine B12 binnen en bovenop dit alles is het ook nog vriendelijk voor je portemonnee.

5. Olijven

Olijven zijn een van de belangrijkste onderdelen van het mediterraanse dieet. Zou dat de reden zijn waarom mensen in bijvoorbeeld Italie zo gezond oud worden? In ieder geval is een bakje olijven dus een super verantwoorde en lekkere snack!

olijven

6. Stukjes appel met pindakaas

Appel met pindakaas is een heerlijke combinatie! Eigenlijk is pindakaas met alles lekker en zolang je er niet te veel van eet is het ook super gezond! Het geeft je een vol gevoel waardoor je minder snel naar andere snacks zult grijpen. Samen met de appel, die lekker zoet smaakt, heb je een perfecte gezonde snack!

7. Pure chocolade

Pure chocolade is erg gunstig voor je hart en bloedvaten, je wordt er vrolijk van en daarnaast heeft het vele andere voordelen voor je gezondheid. Houd het wel bij een klein stukje, om te voorkomen dat je als nog veel calorieën binnen krijgt. Het is in ieder geval goed om te weten dat je niet helemaal afstand hoeft te doen van chocolade!

8. Proteine shakes

Een proteïne (eiwit) shake is het perfecte tussendoortje voor wanneer je behoefte hebt aan een vol gevoel maar nog even moet wachten tot je volgende maaltijd. De proteine helpt je bij het verliezen van vet, het opbouwen van spieren en je krijgt er energie van. Je kan proteine poeder makkelijk online bestellen, zorg er wel voor dat je er een uitkiest zonder toegevoegde suikers.

9. Rode paprika met guacemole

Rode paprika’s zijn super gezond! Ze bevatten zelfs 4 keer zo veel vitamine C dan een sinaasappel. Andere kleuren paprika zijn ook gezond, maar de rode bevat veruit het meeste antioxidanten. Wanneer je een rode paprika eet met een beetje guacemole (85 gram), heb je een perfecte gezonde snack die ook nog eens rijk is aan vezels en gezonde vetten.

10. Huttekase met lijnzaad en kaneel

Huttekase, lijnzaad en kaneel zijn alle 3 super gezonde ingrediënten. De huttekase bevat veel eiwitten en geeft je snel een vol gevoel, precies wat je nodig hebt van je gezonde snack.  Ook lijnzaad helpt bij het afvallen en kaneel verlaagt je bloedsuiker.