Falafel is een eeuwenoude en hele lekkere vleesvervanger. Van oudsher zijn het gefrituurde balletjes gemaakt van gemalen kikkererwten, groenten en kruiden. Falafel is heerlijk om in allerlei gerechten te verwerken. Op zoek naar inspiratie? Hier vind je 5 recepten met falafel in de hoofdrol!

Zo maak je zelf traditionele falafel 

falafel recepten zelf maken
toriavey.com

In een lijstje met recepten met falafel in de hoofdrol mag een recept hoe je zelf falafel kunt maken natuurlijk niet ontbreken. Iedereen weet natuurlijk dat dingen extra lekker zijn als je ze zelf maakt in plaats van kant en klaar koopt dus ga aan de slag en imponeer je tafelgasten!

Gezonde Falafel bowl

gezonde bowl met falafeliStock

De Buddha-bowls en Poke-bowls vliegen je tegenwoordig om de oren. Maar je kunt natuurlijk ook een heerlijke bowl maken met falafel! Dit recept is met pompoen en courgette, maar je kunt er natuurlijk een variatie op maken met je eigen favoriete groenten!

Platbrood met falafel

falafel recepten op platbroodcooked.com

Dit gerecht met falafel, koolraap en yoghurt ziet er prachtig uit op tafel en is ook nog eens heel lekker. Heerlijk als gezonde lunch of als bijgerecht bij het diner. Dat wordt smullen!

Falafelburger met sla als jasje 

falafel recepten burger met sla
nigelvdhorst.com

Zin in de bite van een burger maar zonder de klefheid van een broodje? Gebruik dan kropsla in plaats van brood. Het bespaard je een hele hoop koolhydraten en waarschijnlijk een after dinner dip. In dit recept vertellen wij je hoe je deze lekkere falafel burger met sla als jasje zelf kan maken!

Frisse couscous met falafel

couscous met falafel
foodtolove.com

De combinatie falafel en couscous doet het altijd goed. Deze variant van de couscous met falafel maakten we onder andere met feta, tomaatjes en komijn. Een goedkoop en makkelijk gerecht voor doordeweeks!

Kun je geen genoeg van falafel krijgen? Probeer dan bijvoorbeeld deze topper met twee van onze favorieten: zoete aardappel en falafel.