Ben jij ook een paddestoel liefhebber? We’ve got you covered, van deze 5 recepten met champignon in de hoofdrol zul je heerlijk smullen. Naast het feit dat champignons super lekker zijn, hebben ze ook nog eens veel voordelen voor je gezondheid. Ze zitten namelijk vol met vitamine B en D. Je krijgt er dus energie van en ze versterken je botten! Daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor je hart en hersenen. Tijd om er eens lekker mee te gaan kokkerellen dus!


1. Vegetarisch hapje: knoflook champignons

Een heerlijk hapje dat eigenlijk geschikt is voor elk moment van de dag. Het is lekker als ontbijt, lunch, borrelhapje of als bijgerecht bij het diner. Nog een voordeel: het super snel gemaakt is! Recept: vegetarisch hapje (knoflook champignons).

PHOTO BY: RECIPERUNNER.COM

2. Tagliatelle met biefstuk en champignons

Een heerlijk recept voor wie eens een keertje niet vegetarisch wilt eten. Lekker vol van smaak en super makkelijk om te maken. Recept: tagliatelle met biefstuk en champignons.

PHOTO BY AMIRALI MIRHASHEMIAN

3. Portobello met pompoenrisotto

Wat ons betreft de perfecte combinatie: Risotto met paddestoelen. Bij dit recept met pompoen en portobello (een van de grote broers van de champignon). Een heerlijk recept dat er ook nog eens heel mooi uit ziet. Recept: overheerlijke portobello met pompoenrisotto.

4. Warme champignon salade met spinazie en boontjes

Lekker en ook nog eens gezond. Dit is een super lekker recept om als lunch te maken of als bijgerecht bij het avondeten. Recept: warme champignon salade met spinazie en boontjes. 

PHOTO BY: LIVELYTABLE.COM

5. Romige pasta met truffel en champignon (vegan).

Voor de vegans hebben we dit super lekkere recept. Deze pasta bewijst dat vegan eten echt niet saai is en juist super romig en smaakvol kan zijn! Recept: vegan pasta met truffel en champignon 

shortgirltallorder.com