Champignons zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super gezond als groente! Eigenlijk zijn het geen groente, maar vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Champignons zijn vet, koolhydraat en caloriearm. Ze zijn eiwitrijk, bevatten veel vocht een heel veel vitamine. Deze Champignon salade kan je als warme/lauwe salade eten, als voorgerecht of bijgerecht. Maar zou ook prima kunnen als een lunch. Het is lekker met rijst, quinoa of pasta.


Bereiding Champignon salade

  1. Snijd de champignons in dunne plakjes
  2. Dan snijd je de boontjes doormidden en de spinazie in dunne reepjes
  3. Verhit de boter in een grote pan op hoog vuur
  4. Als de boter is gesmolten voeg je meteen de olie toe
  5. Verlaag het vuur en voeg de boontjes toe.
  6. Laat deze 5 tot 6 minuten koken
  7. Voeg dan de champignons toe en bak dit 2 tot 3 minuten met een deksel erop
  8. Doe als laatste de spinazie erbij, en maak op smaak met zout en peper
  9. Bak dit nog 2 minuten goed door tot de spinazie geslonken is.

Tip: Je kunt dit gerecht ook maken met witte wijn en teriyaki er door heen voor extra smaak! (een flinke scheut, gaat er tegelijk met de spinazie in)

Eet smakelijk!


Lees ook:

Healthy spinazie muffins met banaan en havermout

Healthy groente chips (vegan)