Heb jij al jaren dezelfde functie op het werk of heb je bepaalde routines gecreëerd die je tegen houden om te groeien? Tuurlijk kan je tevreden zijn met je huidige leven, daar is ook absoluut niks mis mee. Maar de kans om in een dagelijkse sleur te komen is wel een stukje groter. Blijf daarom jezelf ontwikkelen en uitdagen, er is nog zoveel meer te beleven. Wil je verandering, maar weet je niet helemaal hoe je dat moet aanpakken? Hieronder geef ik een paar ideeën om jezelf uit te blijven dagen.

Ga alleen op pad

Kom uit je comfort zone, daar groei je alleen maar van. Ontdek helemaal alleen nieuwe plekken, zoals restaurants, koffie tentjes of kijk wat je allemaal kan bezichtigen in andere steden. Ook soloreizen is goed voor je persoonlijke ontwikkeling.

Doe juist dingen die je eng vindt

De veiligheid opzoeken is prettig en comfortabel, maar je leert niks nieuws. Kies voor kansen of creëer kansen voor jezelf om uit die veilige wereld te stappen. Voeg iedere keer iets toe waar jij enthousiast van wordt en tegelijkertijd het een beetje eng vindt.

Doe iets waar je niet voor opgeleid bent

Je hoeft niet in de kaders te blijven van je opleiding. Wil je iets heel erg graag of een lang verwachte droom uit laten komen. Pak die kans en ga ervoor! Door enthousiaste en doorzettingsvermogen kom je al heel ver.

Vergroot je wereld

Ontdek nieuwe dingen. Ga bijvoorbeeld op een nieuwe sport, zoek een nieuwe hobby of gooi jezelf in het diepen en solliciteer voor een andere baan. Wat het ook is, vergroot je wereld door niet in die vertrouwde cirkel te blijven. Er is nog zo veel meer te ontdekken.

Blijf groeien en jezelf ontwikkelen

Denk niet klein, maar groot. Nieuwe vaardigheden aanleren en je persoonlijk ontwikkelen. Het stopt niet als je afgestudeerd bent, door groeien blijf je nog heel wat jaren doen.

Tip: Sta vooral open voor nieuwe uitdagingen en leer van andere mensen. 

Lees ook

Groei en ontwikkel jezelf door uitdaging te zoeken

5 mindset boeken die jou helpen het beste uit jezelf te halen

Groei en ontwikkel jezelf door uitdaging te zoeken

De richting van je eigen leven, bepaal jij zo!

Groei en ontwikkel jezelf door uitdaging te zoeken

4 tips om uit je comfort zone te komen!