mindset boeken kunnen soms net even je kijk veranderen op bepaalde situaties of onderwerpen, waardoor ze bijdragen aan je ontwikkeling of zelfacceptatie. Ze geven net even die eye-opener die je soms nodig hebt. Geven je net even dat extra zetje om dat gave project aan te gaan. Ze vertellen je soms wat anderen niet durven te zeggen. Daarom is het lezen van boeken soms zo leerzaam en waardevol. Wij hebben een aantal interessante mindset boeken voor je op een rijtje gezet!

5 mindset boeken die jou helpen het beste uit jezelf te halen!


What the most succesfull people do before breakfast

Wat zijn de geheimen om elk uur van de dag productief te gebruiken? Hoe spenderen succesvolle mensen hun tijd? De auteur laat zien hoe je je productiviteit kan optimaliseren zodat je meer gedaan krijgt in minder tijd. Het boek leest makkelijk weg! Ze geeft goede ideeën over hoe je je dag, week, maand en jaar anders kunt indelen. Dit alles legt ze uit aan de hand van voorbeelden en handige tips!

Of lees hier al wat mensen die succesvol zijn dagelijks doen!

Getting things done

Dit boek is de ultieme methode om productiever te zijn. Het stelt je in staat om snel informatie te filteren en wat relevant is onder te brengen in een extern 100 procent betrouwbaar systeem. Dit zorgt ervoor dat alle op dit moment niet-relevante informatie uit je zicht verdwijnt en op het juiste moment weer op je radar komt. Hierdoor heb je overzicht om met de juiste dingen bezig te zijn en de rust om hier echt je volledige aandacht aan te geven. Elke stap is zo helder omschreven dat het lastig lijkt dit stressvrije bestaan niet te halen!

Het boek wordt gebruikt door veel girlbosses die al met succes hun eigen onderneming runnen. Hij laat zien hoe we ons zakelijke en privéleven met eenvoudige hulpmiddelen (het in-bakje, lijstjes, agenda, prullenbak) kunnen organiseren. De opzet van dit (werk)boek is zo gekozen dat ermee in de praktijk geoefend kan worden. Onwijs handig!

Verslaafd aan liefde

Jan Geurtz vertelt in dit boek dat onze zoektocht naar liefde en erkenning ontstaat uit een fundamentele zelf-afwijzing. Volgens hem werkt dat juist averechts. Het zou die fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid juist versterken. Met humor, boeddhistische wijsheden en praktische voorbeelden vertelt Geurtz hoe je uit deze vicieuze cirkel komt!

Het boek leert je nieuwe dingen over je geest. Hoe wij reageren op onze eigen gedachten en emoties. Erg interessant!

De moed van imperfectie

In dit boek vertelt Brené Brown hoe je kan leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Hoe je perfectionisme kan laten varen, hierdoor minder stress hebt en creativiteit je leven binnen laat. Van “Wat zullen anderen wel niet denken?” naar “Ik ben goed genoeg”. Een boek wat veel mensen goed kunnen gebruiken in de prestatiemaatschappij van nu. Ze schrijft op een persoonlijke, luchtige en humoristische wijze over hoe je imperfectie kan omarmen en dát is iets heel waardevols.

Nooit meer te druk

Tegenwoordig hebben we het allemaal druk. Als iemand vraagt hoe het met je gaat wordt er vaak geantwoord: “Ja gaat prima, druk-druk!”. Mensen vergeten te ontspannen en burn-outs liggen op de loer.

Tony Crabbe gebruikt nieuwe psychologische onderzoeken en creëert hiermee simpele strategieën voor een opgeruimd hoofd en een opgeruimd leven. Hij laat je je afvragen wat je doet, waarom je het doet en op welke manier je dit doet. In plaats van time-management richt Crabbe zich op aandachtsmanagement. Efficiënt met tijd omgaan heeft er volgens hem namelijk juist tot geleidt dat we het nu drukker hebben! Door met gerichte aandacht dingen te doen heb je meer controle over je leven. Interesting!

Lees hier hoe je sportafspraken in je drukke schema plant! 


Lees ook:

Deze boeken leren je alles wat je nog niet wist over eten!

Zo leer ook JIJ van jezelf te houden – Column

De richting van je eigen leven, bepaal jij zo!