Ben jij echt gelukkig? Ben je blij met wat je om je heen hebt, hoe je leeft? Of leef je teveel in je eigen wereldje en comfort zone? Dan is het nu tijd voor verandering. Wij geven je een aantal tips om eens echt uit je comfort zone te stappen. Om vanaf nu eens te doen wat jij écht wilt, wat jij écht leuk vindt!  You can do it!

4 tips om uit je comfort zone te komen!


 Blijf realistisch

Heb je een droom? Hoe laat je die dan in vervulling gaan? Of denk je dat het altijd maar een droom zal blijven? Je hebt de droom natuurlijk niet voor niets en wilt het dan op welke manier dan ook kunnen bereiken. Ga die droom achterna, maar begin in kleine stapjes. Kleine stapjes brengen je op weg, en helpen je uiteindelijk naar je doel! Verdeel je droom of doel dus in subdoelen, die je steeds een stukje verder brengen. Dit kan jou ook helpen om iets meer uit je comfort zone te denken. Denk eens buiten je boekje en ga er een keer voor! Als je er zelf in gelooft, dan lukt het!

Discipline

Probeer je zelf af en toe te dwingen om iets te doen wat je het liefst zou willen vermijden. Zo overwin je het gevoel van angst en doe je het toch. Om een positieve levensstijl te creëren heb je die discipline nodig.

Open je mind!

We hebben vaak verwachtingen van dingen: hoe zal iets eruit zien, hoe zal het zijn? Door deze verwachtingen neem je beslissingen die veilig voor jezelf zijn omdat het ‘nieuwe’ niet fijn voelt. Probeer om voor jezelf zo min mogelijk verwachtingen te hebben, kijk een keer met een open mind in plaats van meteen je oordelen en verwachtingen al klaar te hebben. Wie weet verras je jezelf!

Het kan niet altijd goed gaan

Er zijn ook momenten waarop het leven niet helemaal soepel loopt. Alles lijkt even tegen te zitten. Je plannen gaan misschien niet door, je worstelt met gevoelens of dingen uit het verleden. Het kan allemaal een reden zijn van een vervelend gevoel. Laat je door deze dingen niet in het stof zitten en haal er juist de kracht uit. Kijk terug naar de momenten en vraag jezelf af wat je er van geleerd hebt. De nieuwe inzichten kunnen je van pas komen in de toekomt.


Lees ook:

Maruschka (24) werd in de steek gelaten door haar moeder en strugglede hierdoor met haar zelfvertrouwen.

Dit is waarom jij vandaag nog wíl beginnen met sporten!

faalangst? 3 tips die je hierbij helpen!