Om er voor te zorgen dat je een goede dag hebt kun je het beste de avond er voor al beginnen! Vooral nu we allemaal niet echt een ritme hebben, is het belangrijk goed voor ons zelf te zorgen. Het is soms verleidelijk om ’s avonds een zak chips open te trekken, op de bank te gaan liggen of uren in bed naar onze telefoon te staren. Kan af en toe natuurlijk geen kwaad, maar het is niet het beste voor je. Als je de volgende dag fris en blij wil starten, is het verstandig om je avondroutine wat aan te passen.

1.Rek en strek je uit

’s Avonds even tijd vrij maken om goed te stretchen kan helpen je vastzittende spieren te verlossen, spanning verlichten en er voor zorgen dat je net wat beter voorbereid opstaat. Vooral als je van plan bent om ’s ochtens een workout te doen. Je bent al helemaal goed voorbereid op je volgende dag als je het stretchen combineert met meditatie. Een paar yoga oefeningen uitvoeren is ook een goed idee! Een andere simpele manier om je voor het slapen gaan even uit te rekken is gewoon even naar voren buigen om je tenen aan te raken en te letten op je ademhaling.

2. Wees dankbaar

Er zitten heel veel voordelen voor je mentale gezondheid aan het bijhouden van een dagboek. Vooral als je hier altijd even in schrijft waar je allemaal dankbaar voor bent. Dit hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn, als je al 10 minuten de tijd neemt om een paar dingen op papier te zetten doe je jezelf een plezier. Daarnaast hoeven de dingen die je opschrijft ook niet veel voor te stellen, je kan bijvoorbeeld al dankbaar zijn voor het mooie weer of het lekkere eten dat je die dag hebt gegeten. Wanneer je dit vaker doet zul je merken dat je positiever over de wereld en je zelf zult denken.

3. Doe aan meal preppen

Een drukke agenda en veel zoom gesprekken kunnen lijden tot het maken van ongezonde keuzes. Je zal sneller kiezen voor een kant en klare hap en niet echt de tijd nemen een gezonde en gevarieerde maaltijd voor je zelf in elkaar te zetten. Daarom is het verstandig de avond van te voren je maaltijden alvast voor te bereiden of in ieder geval al vast te bedenken wat je gaat eten. Dit zal zorgen voor gezondere keuzes, een gevarieerder dieet en misschien ook wel gewichtsverlies. Ook is het zo, dat je stress en angst direct vermindert wanneer je ’s ochtends de koelkast open doet en ziet dat er al een maaltijd voor je klaar staat. Een perfect ontbijtje om de avond van te voren te bereiden is overnight oats!

Ook lezen > Meal preppen: zo doe je dat!

4. Ga niet slapen voordat je moe bent